Tokió 2020: Cholnokynak ebben a szélben ez volt a realitás

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 13:00
null
Cholnoky Sára szövetségi kapitánya szerint nincs veszve semmi (Fotó: Robert Hajduk/RS:X Class)
Gyenge szélben tartották meg a szörfözők első két futamát is, amelyeken a női mezőnyben Cholnoky Sára révén voltunk érdekelve. A magyar szörfös egy 27. és egy 26. helyet szerzett, de Utassy Loránd szövetségi kapitánytól megtudtuk: nincs veszve semmi.

 

„Tudtuk, hogy ez kis szeles hely, és ez kevésbé fekszik Sasinak, s bár reggel elég jó szél fújt, délután leállt hét-nyolc csomóra, nagy hullámokkal, ami nem segítette a dolgunkat – nyilatkozta az NSO-nak Utassy. – A rajtjai jók voltak, és az első körben még jól is állt, de azután sebességben nem tudta tartani a lépést a riválisokkal. Igazából ebben a szélben ez volt a realitás, sokkal jobbat nem tudtunk elvárni, de ha változnak a körülmények – és ebben bízunk – akkor előre tudunk lépni. Most a pozitívumokból érdemes építkezni: a jó rajtokból, a jó első körökből.”

Utassy még elmondta: a szörfös helyszínen is nagyon magas a páratartalom, és amikor süt a nap, szinte elviselhetetlen a hőség: minden motorosban van napernyő és minden versenyző jéggel, vizes mellényekkel hűti magát.

„Megszenvedtem ezzel a nappal: eleinte jól szél volt, de azután elkezdett döglődni – mondta Cholnoky. – Nem vagyok elégedett az eredménnyel, a harmadik futamot már csak azért vitték végig, mert közvetítette a televízió, mert egyébként abszolút nem voltak ideálisak a körülmények. A hőség miatt engedélyezték, hogy nem kell mentőmellényt viselni, de így sem fázunk, főleg, hogy a futmok is hosszabbra nyúlnak a tervezettnél. A legfrissebb előrejelzés szerint csak hétfő este jön be az erősebb szél, ami nem olyan jó hír, mert nekem az kedvezne.”

A szörfösök hétfőn további három futammal folytatják, majd kedden szünnapjuk lesz.

SZÖRF
RSX, nők. Az állás 3 futam után:
1. Zofia Noceti-Klepacka (lengyel) 4, 2. Magetti (olasz) 6, 3. Wilson (brit) 8, ...27. Cholnoky Sára (magyar) 54

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik