Tokió 2020: bombaerős lesz a spanyol labdarúgó-válogatott

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.06.29. 14:36
null
Marco Asensio bizonyíthat az olimpián (Fotó: AFP)
Hat olyan labdarúgó került a tokiói olimpiára nevezett spanyol keretbe, aki a jelenleg zajló Európa-bajnokságon is szerepel.

Luis de la Fuente szövetségi edző a kapus Unai Simón mellett a mezőnyjátékosoknál számít Pedri, Mikel Oyarzabal, Dani Olmo, Pau Torres és Eric García játékára is. Hétfőn a Horvátország ellen hosszabbítást követően 5–3-ra megnyert Eb-nyolcaddöntőben a hat futballista közül Simón, Pedri és Eric García kezdőként, Pau Torres, Oyarzabal és Olmo csereként lépett pályára. A három csere közül Oyarzabal góllal, míg Olmo két, Pau Torres egy gólpasszal zárt.

Az Eb-kerettel ellentétben az olimpiai válogatottban van Real Madrid-játékos: Marco Asensio és Dani Ceballos. A világbajnok és kétszeres Európa-bajnok Sergio Ramos azonban – aki korábban úgy nyilatkozott, hogy szívesen játszana az olimpián – nem került a keretbe. A 180-szoros válogatott védő tavasszal sérüléssel bajlódott, és az Eb-ről is lemaradt.

A spanyolok az olimpián július 22-én kezdenek, első ellenfelük Egyiptom lesz. A csoportkörben még Argentínával és Ausztráliával találkoznak.

A TOKIÓI OLIMPIÁRA KÉSZÜLŐ SPANYOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Unai Simón (Athletic Bilbao), Álvaro Fernández (Huesca), Álex Domínguez (Las Palmas).
Védők: Óscar Mingueza (Barcelona), Jesús Vallejo (Real Madrid), Eric García (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Óscar Gil (Espanyol), Marc Cucurella (Getafe), Juan Miranda (Betis).
Középpályások: Jon Moncayola (Osasuna), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Dani Ceballos (Real Madrid), Mikel Merino (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia), Pedri (Barcelona).
Taámadók: Bryan Gil (Sevilla), Marco Asensio (Real Madrid), Dani Olmo (Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Rafa Mir (Wolverhampton), Javi Puado (Espanyol).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik