Tokió 2020: Berecz Zsombor a győztesnél is jobban örült sikerének

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.08.03. 08:59
Mint ismert, Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett a finn dingi hajóosztályban a tokiói olimpián. Az éremfutamot megnyerő magyar sportoló így nyilatkozott a versenyt követően az M4 Sportnak.
Berecz Zsombor ünnepli az ezüstérmét (Fotó: Tumbász Hédi)
BERECZ ZSOMBOR FANTASZTIKUS SIKERÉRŐL KÉSZÜLT ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG
Berecz Zsombor ünnepli az ezüstérmét (Fotó: Tumbász Hédi) BERECZ ZSOMBOR FANTASZTIKUS SIKERÉRŐL KÉSZÜLT ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG

 

„Megmondom őszintén, kicsit küzdöttem a tempóval, nem volt jó a sebességem, úgyhogy nagyon oda kellett figyelnem. Csak a legvégén néztem hátra, és tudtam, hogy angol ellenfelem abból a pozícióból már nem fogja elveszíteni a versenyt. Abszolút megérdemelten nyert, gratulálok neki. De egy dologban viszont majdnem hogy biztos vagyok. Szerintem én jobban örülök ennek az ezüstnek, mint ő az aranyának” – mondta el az M4 Sport kamerái előtt Berecz Zsombor, aki első sorban családjának, illetve a versenyzését a háttérből segítőknek mondott köszönetet a sikeréért.

A magyar vitorlást ezt követően pályafutásának folytatásáról és a sportág magyarországi jövőjéről beszélt.

„Hatalmas terveim vannak a jövőre. Sokan mondják, hogy későn érő típus vagyok, ezzel viszont nem értek egyet. A magyar vitorlázásnak van jövője. Én későn kerültem bele egy olyan rendszerbe, amelyben igazán tudtam fejlődni. Én igazából ezt a tudást, amely megvan nekem, tovább szeretném adni. Hiszek a magyar vitorlázás jövőjében, és abban is, hogy ennél fényesebb érmet is el tudunk érni. Még úgy is, hogy »csak« a Balatonunk, meg a tavaink vannak.”

„Ez egy hatalmas bizonyíték mindenki számára és számomra is, hogy tényleg nincsen lehetetlen ebben az életben, Ha hiszel a céljaidban és küzdesz ezekért minden egyes nap” – mondta el az ezüstérmes magyar vitorlás.

TOKIÓ 2020
VITORLÁZÁS, FINNDINGI
1. Giles Scott (Nagy-Britannia) 36 pont
2. BERECZ ZSOMBOR 39
3. Joan Cardona (Spanyolország) 51
4. Nicholas Heiner (Hollandia) 56
5. Josh Junior (Új-Zéland) 67
6. Facundo Olezza (Argentína) 68

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik