Tokió 2020: az ezüstérmes Siklósi jutalma – aranygaluska!

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2021.07.25. 18:50
null
Siklósi Gergely (jobbra) és Romain Cannone a tokiói döntőben (Fotó: Tumbász Hédi)
Összegyűlt a döntőre a tapolcai Siklósi família balatonedericsi nyaralójában a bővebb család, a vívó szülei mellett édesapja testvére és unokatestvéréék, valamint a nagymama is együtt drukkolt a fiatal klasszis első ötkarikás érméért.

 

„Gergő apukája szurkolt a leghangosabban, amit már megszoktam, és amiből mindig tudom, mi történik a páston, ugyanis én nem bírom végignézni a fiam asszóit, csak bele-belepillantok, inkább a szobán kívül meditálok – avatott be a családi pillanatokba Siklósi Gergely édesanyja, Siklósiné Szabó Katalin. – A végén nagy kő esett le a szívünkről, és könnybe lábadt szemekkel gratuláltunk egymásnak ahhoz, hogy ilyen jó gyerekünk van.”

A büszke édesanya hozzátette: a fia a versenynap reggelén előre aláírta volna az ezüstérmet... „de az is lehet, hogy nem. Miként ő is említette, szerette volna megcáfolni a tételt, miszerint első olimpián nem lehet nyerni. Ezüst lett belőle, de úgy gondolom, bármilyen érmet nyerni hatalmas tett ötkarikás játékokon.”

A szülők felidézték, noha Gergő ellenfele a semmiből bukkant most fel a nagyok között, ők nagyon is emlékeznek a franciára, Romain Cannone ugyanis tagja volt annak a francia csapatnak, amely 2016-ban a újvidéki junior Eb-n úgy kapott ki a mieinktől a döntőben, hogy a fiuk befejező emberként többtusos hátrányból fordított.

A fordítás ezúttal nem sikerült, de az ezüstért is jár a jutalom: „A mama kakaós csigát és aranygaluskát készít, mert azokat nagyon szereti.”

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik