Tokió 2020: a kapitány keresi a hongkongiak gyenge pontját

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 15:17
null
Mivel a Szudi, Pergel egység győzött már le tajvani világbajnok párost, talán most is bízhatunk a csodában (Fotó: Tumbász Hédi)
Az olimpia első versenynapján asztaliteniszben férfi (Majoros Bence) és női egyesben (Madarász Dóra), valamint vegyes párosban (Szudi Ádám, Pergel Szandra) leszünk érdekeltek, egyértelműen az utóbbi egység feladata a legnehezebb.

Asztaliteniszezőink magyar idő szerint szombat hajnalban kezdik meg szereplésüket Tokióban, ráadásul először mindjárt az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt egységünk, a tizenegyediknek rangsorolt Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros áll asztalhoz. Figyelembe véve, hogy ázsiai, hongkongi ellenfelet kaptak a mieink, akár bosszankodhatnánk a balszerencse miatt, viszont a kínaiakat és a japánokat is sikerült elkerülni, a negyedik helyen kiemelt Vont Csün-ting, Tu Hoj-kem duó így már nem is tűnik annyira peches sorsolásnak. Persze ettől függetlenül nem a magyar kettős a találkozó esélyese, de mivel a Szudi, Pergel egység győzött már le tajvani világbajnok párost, talán most is bízhatunk a csodában.

A lehetőségekhez képest sikerült belaknunk az olimpiai falut és az asztalitenisz-termet – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán. – Néha még akadnak alvási problémák, de nagyjából ezen a téren is rendben vagyunk, már nagyon várjuk a rajtot. Ami a verseny helyszínét illeti, alapvetően jó, bár kicsit meleg van benn, de talán szombatra ez is javul. A rajtig hátralévő időben azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a hongkongiak sebezhető pontját, ha egyáltalán van ilyen. Szudi és Pergel már nem egyszer bebizonyította, hogy remek párost alkot, az elmúlt napokban a helyszínen is sokat gyakoroltak, aminek remélhetőleg meglesz az eredménye.”

A vegyes páros mellett szombaton a férfi és a női egyes küzdelmei is elkezdődnek, magyar részről Majoros Bence és Madarász Dóra is asztalhoz áll. A 39. helyen kiemelt Majoros Bence ellenfele a 61.-nek rangsorolt algériai Largi Bouriah lesz, itt egyértelműen a 24 esztendős Majoros az esélyes, pláne, hogy a világranglistán még ennél is nagyobb (61. kontra 297.hely) köztük a különbség. A világranglista-66. Madarász Dórának nigériai ellenfél jutott, az 57 hellyel hátrább rangsorolt Offion Edem legyőzése a papírforma alapján nem okozhat gondot, már csak azért sem, mert Madarász mostanában remek formában versenyez – persze az olimpia mindig más, de talán nem annyira, hogy mindjárt az első találkozóján bajba kerüljön.

A magyarok szombati programja (magyar időszerint)
4.15: vegyes páros, nyolcaddöntő: Szudi Ádám, Pergel Szandra–Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem (hongkongi)
13.15: női egyes, első forduló: Madarász Dóra–Offiong Edem (nigériai)
14.45: férfi egyes, első forduló: Majoros Bence–Largi Bouriah (algériai)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik