Tokió 2020: a férfi pingpongozóknál is két kínai vívja a finálét

Vágólapra másolva!
2021.07.29. 11:13
null
A címvédő Ma Lung újra döntős (Fotó: AFP)
Ahogy a nőknél, férfi egyesben is két kínai asztaliteniszező került be a döntőbe, az egyik ágról a címvédő Ma Lung, a másikról pedig a világranglista-vezető Fan Csen-tung.

Az asztaliteniszezőknél férfi egyesben a sportág 1988-as olimpiai programba kerülése óta nyolc aranyérmet osztottak ki, ebből ötször kínai nyert, ráadásul négyszer – Atlantában, Pekingben, Londonban és Rióban – úgy, hogy két kínai csatázott az első helyért. Az utóbbi három alkalommal tehát házon belül dőlt el az aranyérem sorsa, s ez a sorozat most Tokióban is folytatódik, igaz korántsem volt olyan egyértelmű, mint arra számítani lehetett.

Már a világranglista-vezető Fan Csen-tung esetében rezgett a léc, a tajvani Lin Jün-csü alaposan megszorongatta, csak 4:3-ra tudott nyerni ellene, márpedig az ő esetében ritkaság, hogy ilyen szoros csatára késztetik. A másik ágon a háromszoros olimpiai és tizenkétszeres világbajnok kínai Ma Lungnak talán még nehezebb dolga volt Dimitrij Ovtcharovval szemben. A német szenzációs napot fogott ki, végig pariban volt a kínaival, végül azonban a tényleg csak hajszállal jobb teljesítményt nyújtó 32 éves kínai örülhetett a 4:3-as győzelmének.

Mivel női egyesben már korábban eldőlt, hogy két kínai, Csen Meng és Szun Jing-sa között dől el az első hely sorsa, úgy tűnik, az ázsiai ország vezérszerepét továbbra sem veszélyezteti senki és semmi: a két legfontosabb egyéni számban ezúttal is maguk között döntik el az olimpiai bajnoki cím sorsát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik