Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

2011-01-30 19:22:22
Utolsó módosítás:
2015-03-12 02:27:01
TEREMFOCI

A DVSC a döntőben a Diósgyőrt győzte le 4–2-re • A Gyirmót szerezte meg a bronzérmet

Véget ért a teremvarázs: a Loki lett a bajnok

A nagypályás bajnok DVSC-TEVA sikerével ért véget a téli teremlabdarúgó-bajnokság, a döntőben a debreceni gárda a másodosztályú DVTK ellen nyert 4–2-re. A bronzérem a Gyirmóté lett, a szintén második ligás együttes a Vasast verte meg 5–3-ra a kisdöntőben.

A Lokié lett a kupa és a fődíj (Fotó: Németh Ferenc)

 

 DÖNTŐ: DVSC–DVTK 4–2 (Kabát 4., Balajti 11., Czvitkovics 14., Bódi 22. ill. Gohér 8., Vadász 19.)

Bódi hatalmas helyzetet hagyott ki a 3. percben, majd nem sokkal később Kabát egy jobb oldali akció végén remekül érkezett, és laposan a kapuba lőtt (1–0).

A 8. percben jött a diósgyőri válasz, Gohér Gergő majdnem a félpályáról vágta a labdát a bal alsó sarokba (1–1).

Emberelőnybe került a Debrecen, a 9. percben Lippai Ákost küldték ki két percre a bírók.

Egy debreceni lövés után Szakályra pattant vissza a kapufáról labda, amely végül elgurult a gólvonal előtt, bár már sokan gólt kiáltottak.

A 11. percben Balajti a bal oldalon indult meg, és cselek után megszerezte a vezetést a Lokinak (2–1).

A diósgyőri Szabó Dávid egy méterről hagyott ki üres kapus ziccert, míg a gyors debreceni kontra végén a 14. percben Czvitkovics a balösszekötő helyéről 10 méterről bombázott a kapu hosszú oldalába (3–1).

Nem sokkal ezután Faggyas Milánt állították ki, ismét előnybe került tehát a Loki.

Kiegészült a Diósgyőr, és nem sokkal később szépített is: a DVTK-kapus remek ütemű indítása után a próbajátékon lévő Vadász lőtt a bal oldalról jobbal a rövid alsó sarokba a 19. percben (3–2).

A Loki is erősített, előbb Yannick lőtte bele a kapusba a labdát, majd Szakály pöckölt bele egy labdába, de nem született újabb gól.

Bódi távoli lövése a kapufáról Tajti kapus hátára pattant, onnan a kapuba, egy perccel a vége előtt így 4–2-re vezetett a Debrecen.

Gohér még lőtt egy irdatlan nagy kapufát, de lepergett az idő – a nagypályás NB I-es bajnoki címvédő DVSC legyőzte a másodosztályú DVTK-t a terembajnokság döntőjében!

KÜLÖNDÍJAK, PÉNZDÍJAK

Ezek szerint a legjobb kapus Tajti Norbert (DVTK), a legjobb mezőnyjátékos Kabát Péter (DVSC-TEVA), a gólkirály pedig a hat találatig jutó Laki Balázs (Gyirmót) lett.

Ami a pénzdíjakat illeti: a győztes DVSC öt-, a második helyezett DVTK három-, a harmadik Gyirmót másfél, a negyedik Vasas pedig félmillió forintot kasszírozott.

 

A DÖNTŐ PROGRAMJA ÉS EREDMÉNYEI
DVTK–Vasas 6–4 (B-csoport) (Gal 1., 19., Abdouraman 5., 16., Lippai 10., Gohér 12.,  ill. Arszics 4., 9., Ferenczi I. 12., Beliczky 14.)
DVSC-TEVA–Gyirmót FC 2–1 (A-csoport) (Kabát 14., 18.,  ill. Polyák 13.)
Vasas–Szombathelyi Haladás 3–1 (B-csoport) (Mundi 2., Ferenczi I. 12., Lázok J. 16., ill. Schimmer 19.)
Győri ETO FC–Gyirmót FC  3–6 (A-csoport) (Serfőző 7., Varga T. 22., Nyitrai 24., ill. Kozmér 4. – büntetőből, Tóth B. 6., Kiss Zs. 9., Laki 11., 23., Polyák 12.,)
DVTK–Szombathelyi Haladás 3–5 (B-csoport) (Lippai 9., Bacsa 14., Vadász 20., ill. Kenesei K. 2., 9., 11., Oross 7., Korolovszky 12.)
DVSC-TEVA–Győri ETO FC 3–2 (A-csoport) (Szakály P. 13., Bódi 19., 20., ill. Molnár T. 18., Nyitrai 24. - büntetőből)
Elődöntő: DVSC-TEVA–Vasas 3–0 (Mijadinoszki 4., Kabát 17., Dombi 22)
Elődöntő: Gyirmót FC–DVTK 3–3, büntetőkkel 2–3 (Laki 2., Szabó Cs. 16., Baumgartner 24., ill. Gal 5., Menougong 11., Faggyas 12.)
Bronzmérkőzés: Vasas-Gyirmót 3–5 (Németh N. 10., Ferenczi I. 14., Lázok J. 19., ill. Laki 3., 12., 18., Tóth N. 13., Kiss Zs. 24.)
Döntő: DVSC–DVTK 4–2 (Kabát 4., Balajti 11., Czvitkovics 14., Bódi 22., ill. Gohér 8., Vadász 19.)

 

ÉRTÉKELÉSEK A DÖNTŐ UTÁN
   

 

Mérkőzés a 3. helyért: VASAS–GYIRMÓT 3–5

A háromgólos Laki Balázs vezette Gyirmót és a Vasas kiegyenlített meccsén a másodosztályú csapat 4–3-as előnnyel kezdte az utolsó perceket, ekkor az angyalföldiek lehozták a kapusukat, amit Kiss Zsolt egy egész pályás góllal büntetett.


2. elődöntő: GYIRMÓT–DVTK 3–3, szétlövéssel 2–3

A SELEJTEZŐK ÖSSZEFOGLALÓI 
Diósgyőri mámor Nyíregyházán
A Vasas útja Szegeden át vezet Debrecenbe
A hazatérő Halmosi vezérletével tornagyőztes a Haladás

Az első percben még ollózva mentettek a gyirmótiak a kapujuk előtt, nem sokkal később viszont már a vezetésnek örülhettek: Laki Balázs emelt a bal felsőbe (1–0). Nem maradt sokáig ez az állás, a korábbi meccseken is gólerős Igor Gal ugyanis a bal oldalról lapos lövéssel egyenlített.

Mindkét csapat nagy lángon égett, egyik kaputól a másikig sprinteltek a játékosok. Több nagy helyzet elpuskázása után George Menougong közelről bevette Deli Zoltán kapuját, ismét előny a DVTK-nál. Másodpercekkel a szünet előtt Faggyas Milán bal szélről eleresztett lövése is utat talált a Gyirmót kapujába, így a második félidő előtt 31-re vezetett a Diósgyőr. 

Visszaállt a DVTK, mégis szépíteni tudott az ellenfél, Szabó Csaba révén (23). Nem sokkal később Polyák az egyenlítő találatot is megszerezhette volna, de csak a felső lécet találta el. Nem kedvetlenedett el a Gyirmót, folyamatosan ment előre a harmadik gólért, ám az idő egyre fogyott. Három perccel a vége előtt viszont büntetőhöz jutott, csakhogy Baumgartner Attila a balra dőlő kapust találta telibe. Támadásban a kapust is lehozta a Gyirmót, és meg is lett az eredménye, a büntetőt hibázó Baumgartner közelről egyenlített, így pedig következett a szétlövés, 3-3 kísérlettel.

A Gyirmót kezdte, és Tóth Balázs nem hibázott, mint ahogy Lippai sem. Igor Gal is bevágta, majd Dobos bombázott a léc alá. Baumgartner most is rontott (így ő lett a tragikus hős), diósgyőri vetélytársa azonban nem, így szétlövéssel a DVTK jutott a döntőbe.


1. elődöntő: DVSC–VASAS 3–0

Az elődöntő előtt a Miskolci Steelleader pomponcsapat bemutatóját láthatták a nézők. 

Sándor Tamás (jobbra) is segítette
Zdenek Scasny munkáját

Az elődöntő első meccsén az A-csoportot megnyerő Debrecen és a Vasas csapott össze. A 2. percben Mijadinoszki került nagy helyzetbe, de csúnyán fölé lőtt, majd egy szép háromszögelés végén Kabát és Czvitkovics is betalálhatott volna, ám előbbi rosszul vette át a labdát, míg utóbbinál Végh Zoltán hárított bravúrral. 

Ami korábban önerőből nem jött össze a Loki macedón-svájci játékosának, az sikerült neki a 4. percben egy ki szerencsével, egy felszabadítási kísérletnél ugyanis Mijadinoszkit találták el az angyalföldiek, róla pedig bepattant a labda (10). Próbálkozott a Vasas az egyenlítéssel, de Nenad Novakovics is megmutatta, miért szerződtették Debrecenben. A szünet előtt Yannick eresztett meg egy nagy bombát, ám Végh a levegőben úszva védett.

A folytatásban rögtön betalálhatott volna a Loki, de Czvitkovics passzából Kabát csak a védőjét találta el. A Vasasban Lázok és Ferenczi kevergetett elöl veszélyesen, ám szorosan őrizték őket a hazaiak. A 17. percben Czvitkovics ezúttal Kabátot találta meg középen, aki pedig kilőtte a jobb alsót (02).

Ezután a labdatartásra próbált koncentrálni a DVSC, viszont ha lehetősége adódott rá, akkor gyorsan átment támadásba. A helyi közönség kedvence, Dombi Tibor is betalált a hajrában, biztossá téve a vezetést (30). Könnyen duplázhatott is volna, azonban az utolsó percben büntetőt hibázott.

6. mérkőzés: DEBRECEN–GYŐR 3–2

A várakozásoknak megfelelően a Debrecen irányította a játékot, a győriek a saját térfelükről sem tudtak igazán kimozdulni, de a Lokinak sem sikerült nagy helyzeteket kialakítani. Főleg távoli lövésekkel veszélyeztettek a házigazdák, ám kaput nem igen találtak. A Győr önfeláldozóan védekezett, az utolsó percben pedig Vető Zsolt szabadrúgása majdnem beakadt a vendéglátók kapujába, de végül maradt a gól nélküli döntetlen. 

A folytatásban szinte egyből előnybe került a DVSC: egy legurított szabadrúgást Szakály Péter lőtt a bal alsóba. Nem adta fel a Győr, és Molnár Tibor révén egalizálni tudott. Rákapcsolt ezután a Loki, és hamar újra nála volt az előny: Bódi Ádám rövid időn belül kétszer is betalált, és másodszorra még szerencséje is volt, lövése megpattant s úgy talált utat a hálóba (31). Az utolsó percben még Nyitrai Ádám büntetőből szerzett góljával szépített a Győr, de 32-vel így is behúzta a meccset a Loki, amivel megnyerte a csoportját. Másodikként a Gyirmót jutott tovább, míg a Győr búcsúzott. 

 

Ferenczi gólokkal járult hozzá a Vasas négybe jutásához

5. mérkőzés: DIÓSGYŐR–HALADÁS 3–5

AZ NSO AJÁNLJA 
Adatbank: csoportbeosztás, menetrend
Versenykiírás, szabályok

A találkozó előtt az amerikai focistáké volt a pálya, akik rögtönzött bemutatót tartottak a műfüvön. Ezután azonban elkezdődött  a döntő egyik legjobban várt mérkőzése, amelyen a Haladásnak nagy szüksége volt a pontra, mivel korábban kikapott a Vasastól. Kenesei Krisztián már a második percben talpra ugrasztotta a maréknyi Hali-tábort, amikor megszerezte csapatának a vezetést (01).

Többet birtokolta a labdát a Haladás, a 6. percben Abdouraman egyedül törhetett kapura, azonban csak a kapufát találta el, míg a túloldalon Lattenstein Norbert hibázott ziccerben. A következő akcióból viszont ismét betaláltak a szombathelyiek: Oross Márton első lövése még a kapusban halt el, de a kipattanót már a léc alá vágta. 

Lippai Ákos szépített a Diósgyőr részéről, ám nem sokáig örülhettek a borsodiak, ugyanis Kenesei egy végletekig kijátszott akció végén ismét betalált. A Hali támadója nem sokkal később már mesterhármast ért el, sőt Korolovszky Gábor is feliratkozott a gólszerzők közé, így 5–1-gyel fordultak az együttesek. 

A 14. percben Bacsa Patrik egy lábak alatt elsuhanó lövéssel „zárkóztatta” a Diósgyőrt. Lüktető volt a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott mindkét oldalon, vagy éppen a kapusok védtek bravúrral.  

A 20. percben aztán Vadász Viktor Lippai lekészítéséből a kapu jobb oldalába bombázott, amivel két gólra feljött a Diósgyőr (3–5). Az utolsó percekben is nyomtak, ám újabb gólt már nem tudtak szerezni a borsodiak, viszont mint utóbb kiderült, így is megnyerték a csoportot. Hármas körbeverés alakult ki, ráadásul mindhárom csapatnak nulla volt a gólkülönbsége, de a több lőtt gól alapján a DVTK (9) és a Vasas (7) jutott be az elődöntőbe, míg a Haladás (6) búcsúzott.

 

4. mérkőzés:  GYŐRI ETO–GYIRMÓT 36

Dombi Tibort (balra) és Herczeg Andrást
is díjazták a tornán

A szokásoknak megfelelően ezúttal is köszöntötték a rendező város futballjának legendáit, így díjat vehetett át a találkozó előtt Kósa Lajos polgármestertől Herczeg András és Dombi Tibor.


A Gyirmót nagy csatában kapott ki az első mérkőzésén a DVSC-től, de a szintén másodosztályú csapatával kiálló Győrrel szemben megvolt a lehetőség a javításra. Aktívabban is kezdett a Gyirmót, aminek meglett az eredménye, ugyanis a 4. percben büntetőhöz jutott, amelyet Ladislav Kozmér értékesített. 

Beindult a góltermés: előbb Tóth Balázs duplázta meg a gyirmótiak előnyét, majd szinte a középkezdésből szépített a Győr Serfőző Bence révén (1–2). Nem maradt sokáig egygólos a  különbség, Tóth Balázs ugyanis a saját épségét sem kímélve bevetődve szerzett újabb gólt. A szünetig hátra levő percekben gyakorlatilag eldöntötte a meccset a Gyirmót: előbb Laki Balázs szerezte meg csapata negyedik találatát, majd a lefújás előtt egy pimasz góllal nőtt négygólosra a fór. Az imént betaláló Laki fektette el a kapust, majd a háta mögött érkező Polyák Gábort játszotta meg, aki a jobb alsóba lőtt. 

A folytatásban leült a mérkőzés, a gyirmótiak sem erőltették már annyira az újabb gól megszerzését. Böjte Attila hibáját Varga Tamás használta ki, és a bal felsőbe lőtt. Ez láthatóan felpaprikázta a gyirmótiakat, és Böjte cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lőtt, a kipattanót pedig Laki továbbította az üres kapuba (2–6). A lefújás előtt még Nyitrai Ádám szerzett bevetődve fejes gólt, de így is biztosan, 6–3-ra nyert a Gyirmót.

 

3. mérkőzés: VASAS–HALADÁS 31

 
 
Ön szerint melyik csapat nyeri meg a teremlabdarúgó-bajnokságot?
Összes szavazat:4945
Szavazás kezdete: 2011. 01. 01
A szavazást lezárták.
Debrecen - 31%
Győr - 18%
Diósgyőr - 16%
Haladás - 13%
Vasas - 12%
Gyirmót - 8%
 

Mivel a Vasas kikapott az első meccsén, a Haladás ellen mindenképpen pontot kellett szereznie ahhoz, hogy maradjon esélye az elődöntőre. Ennek megfelelően rögtön támadólag léptek fel az angyalföldiek, és Mundi Roland (egyébként rosszul eltalált) lövésével hamar vezetést szereztek. 

A kezdeti sokkból magára talált a Haladás, de mégis a Vasas duplázhatta volna meg az előnyét, ha Lázok János a kapussal szemben állva jó megoldást választ. A félidő hajrájához érve Sipos Norbert került helyzetbe egy kontra után, ám nem tudott ellőni Végh Zoltán mellett. A szünet előtti perceben nyomott a Hali, a Vasas viszont veszélyes kontrákat vezetett, és egy ilyen végén Ferenczi István duplázta meg csapata előnyét. 

A rövid pihenő alatt volt idő megszámolni a kis létszámú, de annál lelkesebb Hali-tábort: jelentjük, 30-an kísérték el csapatukat Debrecenbe. Szerencséje sem volt a szombathelyieknek, mert míg Nagy Gábor a kapufát találta el, addig Lázok a túloldalon már nem hibázott (3–0). 

Németh Gábor több alkalommal bravúrral hárított, de a Vasas játékosai is önfeláldozón védekeztek kapujuk előtt. A 19. percben aztán megtört a jég, és Schimmer Szabolcs közelről a kapuba emelt. Megnyomta az utolsó perceket a Hali, szerzett egy érvénytelenített gólt is, közelebb viszont nem tudott zárkózni, azaz maradt a 3–1. 


2. mérkőzés: DVSCGYIRMÓT 2–1


Kabát duplázott a Gyirmót ellen
Megkezdte az A-csoport is a szereplését, a rendező Debrecen a Gyirmóttal mérkőzött először. Czvitkovics Péteré volt az első veszélyes lövés a 3. percben, amely nem sokkal kerülte el a gyirmóti kaput. Egészen furcsa volt az előző meccshez képest, hogy senki sem biztatta igazán a hazaiakat, a (vártnál kisebb létszámban) kilátogató debreceniek is inkább csendesen figyelték a találkozót. 

A meccs – talán ennek hatására is – viszonylag eseménytelenül zajlott, főleg mezőnyben birkóztak a csapatok. A Loki próbálta irányítani a játékot, ám a gyirmótiak jól zártak hátul. A 10. percben Tóth Norbert lökte rá a palánkra Yannickot, akinek felszakadt a szájánál a bőr, és le is kellett emiatt cserélni (de a következő meccsen már újra bevethető volt – a szerk.). Más említésre méltó esemény nem történt az első játékrészben. 

A folytatásban rögtön megszerezte a vezetést a Gyirmót, Polyák Gábor közeli találatával (0–1). A gól láthatóan jót tett a meccsnek, felpörögtek a csapatok, Kabát Péter pedig éles szögből a bal oldalról a léc alá bombázott, ezzel egyenlített a DVSC.

Pár támadás ismét eltelt igazi helyzet nélkül, viszont a 18. percben Kabát közeli pontos lövésével már a Lokinál volt az előny (2–1).  A második félidő jóval élvezhetőbb játékot hozott, bár sok volt a késői belépő és a szabálytalanság.

A 21. percben Tóthról pattant a labda a hazaiak kapuja felé, de Verpecz István reflexmozdulattal hárított. A túloldalon Deli István is fontos pillanatokban avatkozott jól játékba, más kérdés, hogy együttese már nem tudott újabb gólt szerezni, így 2–1-re nyert a DVSC.

1. mérkőzés: DVTK–VASAS 6–4


Aktívabban kezdett a hazai alakulat , és az első perc végén egy sarokrúgás után Igor Gal kilőtte a hosszú sarkot (1–0).  A bekapott gól felpörgette a Vasast is, és Arszics az 5. percben egy pontos lövéssel egalizált.

Nem váratott sokáig magára a diósgyőri válasz sem, egy gyors kontra végén Abdouraman szerezte meg csapata második találatát (2–1). Kiegyenlített volt a játék képe, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Arszics egy távoli bombával duplázott, egyúttal ezzel egyenlített a Vasas.

A góleső azonban korántsem ért véget, a szünetig még három találat esett, mindegyik szép, kispályás játék után. Előbb Lippai Ákos talált be, majd Ferenczi István szerzett "lesipuskás" gólt, de a végső szót Gohér Gergő mondta ki.

Folytatódott a lüktető játék, Németh Norbert ment el a bal oldalon, majd középre adásából Beliczky Gergő egalizált a 14. percben. Abdouraman nem sokkal később egy jól eltalált, lapos lövéssel szerezte vissza az előnyt a borsodiaknak. 

Ha egy üzlet beindul... Igor Gal is duplázott a meccsen, mégpedig egy nem akármilyen bombával, a labda a felső lécről vágódott védhetetlenül a gólvonal mögé (6–4). Szokatlanul csendesre sikerültek az utolsó percek, így maradt a kétgólos különbség a diósgyőriek javára.

ELŐZMÉNYEK

A terembajnokság debreceni döntőjébe két NB II-es csapat jutott be, a Diósgyőri VTK és a Gyirmót FC, ám a Győri ETO is a másodosztályban szereplő keretével lépett pályára. A januári sorozat eredeti versenykiírása szerint a finálét január 29-én rendezték volna, ám a televíziós közvetítés miatt a szervezők vasárnapra tették át a döntőt. Közben azonban a Győri ETO vezetősége január 30-i indulással szervezte meg a törökországi edzőtáborát, ezért Debrecenben a zöld-fehérek második számú csapatának játékosai képviselték a klubot.

A selejtezőktől eltérően ezúttal a hármas csoportok első két helyezettje juthatott be az elődöntőbe, amelynek két vesztese bronzmeccset játszhatott, a győztesek pedig a fináléban mérkőzhettek meg a végső elsőségért .

Diósgyőrben már napokkal korábban elfogyott az összes jegy, a DVTK fanatikusai pedig a Főnix Csarnokba is szép számmal kísérték el kedvenceiket, és már fél órával a kezdés előtt kiváló hangulatot teremtettek a helyszínen. 

Érdekesség, hogy a hazai ultrák drágának tartották a belépőket, valamint egy szurkolójuk kitiltása miatti tiltakozásul nem látogattak ki a rendezvényre.

BEHARANGOZÓ ÍRÁSAINK 
Gálázna a másodosztály, hazai közönség előtt ünnepelne a Loki
Teremre teremtve – kis pályán Magyarországon
A Diósgyőré volt a leglelkesebb szurkolótábor

 

N. T.  

 

Hirdetés

Megosztás


149 hozzászólás. Szóljon hozzá Ön is!

Hiba történt a rendszerünkben. A hiba kijavításáig kérjük türelmed és megértésed.