Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

2011-01-09 14:31:31
Utolsó módosítás:
2015-03-04 01:17:47
TEREMFOCI

A Gyirmót meghiúsította az „álomdöntőt”, de végül hatméteresekkel alulmaradt a DVTK-val szemben

Diósgyőri mámor Nyíregyházán

2006 után újra teremlabdarúgó-bajnokság! Az első, nyíregyházi selejtezőn hat csapat (egy első, valamint öt másodosztályú együttes) két csoportban küzdött a debreceni döntőbe jutásért. Az esemény végül a Diósgyőr győzelmével ért véget, miután a DVTK a Gyirmót elleni fináléban 1–1-es rendes játékidőt követően hatméteresekkel jobbnak bizonyult riválisánál. 

Biztonsági okokból lezárták az egyik lelátó középső részét (Fotók: Mirkó István)

A nyíregyháziak éltek a házigazdákat megillető „előjogukkal", és szombat este már a Bujtosi Szabadidőcsarnok műfüves pályáján melegítettek a mai erőpróbára. A borítás egyenesen Csehországból érkezett, szikrázó összecsapásokért viszont aligha kell a szomszédba menni: hat csapat két csoportban küzdött a debreceni döntőbe jutásért.  

A két nagy rivális, a Szpari és a DVTK szurkolói már a kezdés előtt kiváló hangulatot teremtettek a csarnokban. A körítésre sem lehetett panasz, a pomponlányok élő sorfalat alkottak a bevonuló csapatoknak. Először a B-csoport bemutatása zajlott le, hiszen ők kezdték a selejtezőt. A két műsorvezető a televízióból már jól ismert Harsányi Levente és Nacsa Olivér volt.

DIÓSGYŐRI VTK–FC TATABÁNYA

Lüktetően indult a találkozó, a csapatok láthatóan élvezték, hogy végre „tétmeccsen" bizonyíthattak a téli felkészülés közepette. A kezdeti kiegyenlített játék után a Diósgyőr vette át az irányítást, előbb Abdouraman találta el a bal kapufát, majd Granát Balázs és Lippai Ákos próbálkozott átlövéssel, de Dombai András a helyén volt. A félidő utolsó percének elején Granát Balázs egy jobb oldali akció után finoman alányúlva a kapuba emelt. (1-0)

A folytatásban egyből egy kapufával válaszolt a Tatabánya, Módi Viktor volt az „elkövető". Herédi Attila együttesének több egyenlítési lehetősége volt ezután is, a korábban a Fradiban játszó Szalai Tamás nagy helyzetben hibázott. A túloldalon egy ellentámadás végén a gólszerző Granát került szinte kihagyhatatlan pozícióba, de a félidőben beállt Németh Viktor bravúrral hárított. Az utolsó perc azonban most is gólt hozott, Köntös Dániel a félpályáról kilőtte a jobb felsőt, ezzel 1–1-gyel ért véget az első mérkőzés. 

NYÍREGYHÁZA–MTK BUDAPEST

AZ NSO AJÁNLJA 
Adatbank: csoportbeosztás, menetrend
Versenykiírás, szabályok

Ezt követően kétszer is felhördült a hazai publikum, először amikor a műsorvezető tévesen a Diósgyőr sikerét mondta be az előző meccs után, majd amikor az A-csoport bemutatásánál bevonult a Nyíregyháza együttese. 

Az első helyzetek az MTK előtt adódtak, de Eppel Márton nem tudta bevenni a hazaiak kapuját. Ezt követően viszont Goia távolról betalált, persze ebben benne volt Horváth András kapus is (1-0). Könnyen  duplára nőhetett volna a Szpari előnye, de Nacim lövése után a felső hálóra pattant a labda.

A második félidő elején nagyon felpörögtek az események: előbb az MTK egyenlített szinte rögtön a középkezdés után, de utána a nyírségiek percei következtek. Goia második gólja után Pákolicz Dávid is betalált, majd egy kis szünet után a 18 esztendős Reznek Donát szerezte meg a negyedik gólt (4–1). Andorka Péter találata fölényessé tette a Nyíregyháza győzelmét.

 

Látványos ollózásnak is szemtanúja lehetett a nyíregyházi publikum

DIÓSGYŐRI VTK–DUNAKANYAR-VÁC 

A B-csoport második mérkőzése előtt köszöntötték a nyíregyházi labdarúgás kiemelkedő egyéniségeit, így kitüntetést vehetett át Temesvári Miklós és Moldván Miklós. Az első félidő kevés helyzetet hozott, többnyire távoli lövések jellemezték a találkozót. A legnagyobb lehetőség Horváth Gábor megpattanó kísérlete után adódott, amikor kapufára pattant a labda.

A második játékrész egy gyors gólváltással indult, előbb Granát lőtt kapásból szépen a kapu jobb oldalába, majd rögtön érkezett a válasz, és Ivanovici jobbról a rövid alsóba bombázott. A félidő felénél gyors egymásutánban kétszer is gólt szerzett a DVTK, előbb Horváth majd Faggyas Milán volt eredményes. A lefújás előtt még Dobos Attila emelte okosan a kapuba a kipattanó labdát, ezzel pedig 4–1-re nyert a Diósgyőr. 

A következő meccs előtt, a betétprogram részeként a Nyíregyháza Tigers amerikai focistái tartottak bemutatót, előtte és utána pedig a helyi és miskolci pomponlányok. 

MTK BUDAPEST–GYIRMÓT

Sokáig kellett várnia a Gyirmótnak az első mérkőzésére, Kozmér pedig már rögtön az első percben megeresztett két életerős lövést, a túloldalon viszont Nagy Tibor találhatott volna be egy ellentámadás után. Ezt követően egy percen belül kétszer is betalált a Gyirmót, előbb Böjte Attila majd Laki Balázs szerzett gólt. Czanik Károly egy ziccerig kijátszott akció végén már háromgólosra növelte csapata előnyét.  

A második játékrészben próbált szépíteni az MTK, de Boros Tamás biztosan állt a lábán, és többször is utolsó emberként hárított. Laki egy ízben durván a palánkra lökte Nagy Tibort, amiért sárgát kapott, az MTK játékosa viszont nem tudta folytatni a játékot. Hiába a fővárosi támadások, az MTK-nak a szépítés sem sikerült, hárommal nyert a Gyirmót, az MTK pedig búcsúzott.

FC TATABÁNYA–DUNAKANYAR-VÁC

A Tatabányának négy góllal kellett nyernie ahhoz, hogy megelőzze a Diósgyőrt. Ehhez képest az első percek váci rohamokkal kezdődtek, de Dombai András állta a rohamokat. Egészen az 5. percig, amikor Arany Zoltán egy centerezés után bevette a kapuját. Közben elkezdték az üzengetést a lelátón a Szpari és a DVTK szurkolói, amiért a biztonsági szolgálat kénytelen volt mindkét szektorba egy időre bevonulni. A pályán eközben Kocsis Dávid a saját kapujába talált (öngól), amivel már kettővel ment a Vác.

Deme Imre a 15. percben szépített, egy kipattanót küldött közelről Horváth Gergely hálójába. A Tatabánya játékosa ezután is közel járt a gólszerzéshez, de ami nem sikerült neki, az összejött Szalai Tamásnak (2–2).  Beindult a góltermelés az utolsó percekre, előbb Szalai szerezte meg a vezetést csapatának, de a Vác egy percen belül fordított, az utolsó szót megint Szalai mondta ki. 4–4-es döntetlen lett a vége, így elmondható, látványos meccsel búcsúzott a Tatabánya és a Vác. 

NYÍREGYHÁZA–GYIRMÓT

Mivel a Szpari jobban megverte az MTK-t, ezért egy esetleges döntetlen a hazai csapatnak kedvezett volna. Ennek megfelelően a Gyirmót nagy elánnal kezdett, de Pákolicz Dávidé volt az első veszélyes lövés, amit azonban Boros Tamás védeni tudott. Nacim próbálkozásánál már úgy tűnt, átpattan a gyirmóti kapus felett a labda, de még vissza tudott nyúlni érte. Szintén Nacim lőtt a félidő utolsó percében, a palánkról visszapattanó labda pedig Borosról a saját kapujába pattant (1–0).

A második félidőben hamar egyenlített a Gyirmót, Laki egy szép csel után ellőtte a kapus mellett a labdát. Ezután kiállították Goiát és Lakit is, az emberhátrányos periódus végén pedig Tóth Balázs beadásából Kiss Zsolt volt eredményes. A hazaiak görcsösen igyekeztek egyenlíteni, de a 20. percben Szabó Csaba közeli találatával kettővel elment a Gyirmót. A hajrában Nacim bombázott a vendég kapuba, amivel ismét felcsillant az egyenlítés, és ezzel együtt a döntőbe jutás esélye. Az utolsó percekben ügyesen játszottak az idővel is a gyirmótiak, és végül 3–2-re megnyerték a meccset, így bejutottak a fináléba, ahol a Diósgyőr várt rájuk.  

DÖNTŐ: GYIRMÓT–DIÓSGYŐRI VTK

A finálé első percében rögtön emberelőnybe került a Gyirmót, mivel Gohér Gergő – még a büntetőterületen kívül – felvágta ellenfelét. A diósgyőriek azonban a jó helyről járó szabadrúgást és a kétperces kiállítást is megúszták, a 8. percben pedig kisebb tűzijátékot rendeztek a gyirmótiak kapuja előtt, de csak kapufáig jutottak.

A 11. percben megszerezte a vezetést a Gyirmót: Lajtos Dávid kapott labdát a jobb oldalon, amit higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt (1–0). A rövidke szünet után két rutinos játékos, Böjte Attila és Dobos Attila kapott össze, aminek páros kiállítás lett az eredménye. A nagyobb területet nem tudták kihasználni a felek, a két perc letelte után viszont egyenlített a Diósgyőr. Dobos szánta el magát viszonylag távolról lövésre, amibe Granát Balázs beleért, becsapva a kapust (1–1).

Ezt egyébként már a nyíregyházi nézők egy része nem láthatta, mivel nem várta meg a rivális diósgyőriek döntőjét.

A 20. percben visszavehette volna a vezetést a Gyirmót, ám Kiss Zsolt büntetőből Ivan Radosba bombázott, a kipattanó után pedig fölé lőtt, maradt tehát az 1–1.

Az utolsó percekben a miskolciak többször is megszerezhették volna a győztes gólt, de Boros Tamás mindig a helyén volt, így hatméteresek döntöttek.

DIÓSGYŐRI ÖRÖMÜNNEP
 
   

 

A diósgyőri szurkolók nem hiába kísérték el csapatukat

 

Homonyik és Lippai nem hibázott, Varga László lövését viszont Rados a lécre ütötte, Dobos góljával pedig már a Diósgyőrnél volt az előny. Kozmér belőtte a maga hatosát, de Gohér is, így a Diósgyőr nyerte meg az első selejtezőtornát. A három selejtezőgyőztes és a rendező DVSC mellett a két legjobb második is a finálé résztvevője lesz, így a Gyirmótnak is reális esélye van a döntőre.

A SELEJTEZŐ EREDMÉNYEI
Első állomás, január 9., Nyíregyháza
Diósgyőri VTK–FC Tatabánya (B-csoport) 1–1 (Granát 12., ill. Köntös 24.)
Nyíregyháza Spartacus FC–MTK Budapest 5–1 (Goia 6., 15., Pákolicz 14., Reznek 18., Andorka 22., ill. Ódé 13. )
Diósgyőri VTK–Dunakanyar-Vác 4–1 (Granát 13., Horváth G. 18., Faggyas 19., Dobos 23., ill. Ivanovici 13.)
MTK Budapest–Gyirmót FC 0–3 (Böjte 3., Laki 4., Czanik 9.)
FC Tatabánya–Dunakanyar-Vác 4–4 (Deme 15., Szalai 20., 22., 24., ill. Arany 5., Kocsis – öngól 12., Fekete 23., Papp 23.)
Nyíregyháza Spartacus FC–Gyirmót FC 2–3 (Boros – öngól 12., Nacim 21., ill. Laki 14., Kiss 17., Szabó 20.)
DÖNTŐ: GYIRMÓT–DIÓSGYŐR 1–1 – büntetőkkel 2–3 (Lajtos 11., ill. Granát 16.)

A három selejtezőben és a debreceni döntőben a csoportmérkőzéseken mindkét trió tagjai két-két mérkőzést játszanak, majd a két csoportgyőztes csap össze az első helyért. 

N. T. 

 

Hirdetés

Megosztás


31 hozzászólás. Szóljon hozzá Ön is!

Hiba történt a rendszerünkben. A hiba kijavításáig kérjük türelmed és megértésed.