Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

2011-01-15 14:35:35
Utolsó módosítás:
2015-03-01 02:41:46
TEREMFOCI

Az angyalföldiek a selejtező fináléjában büntetőkkel verték a Szolnokot. A Fradi körbeverés után esett ki

A Vasas útja Szegeden át vezet Debrecenbe

A teremlabdarúgó-bajnokság Szegeden zajló második selejtezőtornáján a Vasas a döntőben büntetőkkel nyert a Szolnok ellen, így az angyalföldiek jutottak be a január 30-i, debreceni nagydöntőbe, ahol a házigazdák mellett a diósgyőriek is biztos résztvevők. Sőt, jobb csoportmásodikként már a nyíregyházi selejtezőben büntetőkkel vereséget szenvedő Gyirmót is tagja a debreceni finálénak. A Ferencváros körbeverések után esett ki, de a zöld-fehér-szurkolók számára a szegedi kirándulásnak egyéb kellemetlen mellékzöngéi is voltak.


A szegediek küzdöttek, de nem tudták megszorongatni a Vasast (Fotó: Németh Ferenc)

 

TEREMLABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG 
A SZEGEDI SELEJTEZŐ MENETRENDJE ÉS EREDMÉNYEI
Szeged–Vasas (A-csoport) 1–4 (Hegyesi 16., ill. Balog Zs. 2., 4., Arsics 6., Ferenczi 20.)
Kecskeméti TE-Ereco–Szolnoki MÁV (B-csoport) 1–3 (Foxi 11., ill. Remili 1.. Búrány 4., Mile 23.)
Vasas–Lombard Pápa Termál FC (A-csoport) 4–3 (Arsics 2., Mileusznics 16., Mundi 19., 22., ill. Maric 3., Heffler 14., Szabó Zs. 19.)
Ferencvárosi TC–Szolnoki MÁV (B-csoport) 1–0 (Heinz 24. – büntetőből)
Szeged–Lombard Pápa Termál FC (A-csoport) 2–7 (Vágó 20., Kulacsik 22., ill. Belecsany – öngól, 2., Szűcs L. 7. – büntetőből, Heffler 9., 21., Takács P. 11., Bárányos 14., Maric 15.)
Ferencvárosi TC–Kecskeméti TE-Ereco (B-csoport) 2–3 (Junior 5., Heinz 7., ill. Foxi 3., Tököli 14., Csukics 18.)
Az A-csoport végeredménye: 1. Vasas 6 pont, 2. Lombard Pápa 3 pont, 3. Szeged 0 pont
A B-csoport végeredménye: 1. Szolnok 3 pont (3–2), 2. Ferencváros 3 pont (3–3), 3. Kecskemét 3 pont (4–5)
DÖNTŐ: Vasas–Szolnok 1–1 – büntetőkkel: 32 (Arsics 18., ill. Balogh P. 8.)

Mint előző héten beszámoltunk róla, az első nyíregyházi selejtező a Diósgyőr sikerével ért véget. Egy biztos résztvevője így már volt a házigazda Debrecen mellett a január végi finálénak. Ezúttal újabb hat együttes szállt harcba a továbbjutásért.

Érdekesség, a Fradi hét éve, még Pintér Attila irányításával, hatalmas közönségsikert aratva megnyerte a szegedi sportcsarnokban rendezett selejtezőt, sőt 2004-ben aztán a nagypályán is aranyérmes lett a csapat. A Fradi számára, amely teljes kerettel indult a tornán, jó felvezető volt a teremfoci a szovátai edzőtáborozás előtt, a csapat a mérkőzések után már nem is utazott vissza Budapestre, hanem folytatta az útját Erdélybe.

Amint arra az előzetes jegyeladásokból számítani lehetett, szinte telt ház, tehát csaknem 2500 néző előtt zajlott a szegedi torna. Szintén nem meglepetésként, a legnagyobb létszámban a ferencvárosi drukkerek érkeztek, így ők voltak a leghangosabbak. Még akkor is, ha kedvenceik először csak a torna negyedik találkozóján, háromnegyed ötkor léptek műfűre. Befutottak a szegedi szurkolók, akik létszámban és hangerőben is felvették a versenyt a fővárosi zöld-fehérekkel.

SZEGED–VASAS

AZ NSO AJÁNLJA 
Adatbank: csoportbeosztás, menetrend
Versenykiírás, szabályok

Ferenczi István szerezhetett volna vezetést a fővárosiaknak az első perc végén, de fordulásból magasan a kapu fölé lőtt. Ami késett, csak kicsit múlt: Balog Zsolt közelről nem hibázott el egy kapu elé bepasszolt labdát. Balog két perccel később újabb gólt ért el, egy határozott szerelés és némi labdavezetés után lőtt a bal alsóba. A 6. percben Ferenczi visszagurított labdáját Lazar Arsics bombázta a szegedi kapuba. Végh Zoltánnak a hetedik percben kellett először mentenie, ennél nagyobb örömet a publikumnak csak Ferenczi okozott, aki ziccerben olyan luftot rúgott, hogy közben elveszítette az egyensúlyát. A hazaiak nem igazán jutottak a Vasas kapujáig, így leginkább távolról veszélyeztettek, de úgy gyakran. A fővárosiak ellenben rendre túlcifrázták támadásaikat. (0–3)

A Szeged a 16. percben szépített, ezúttal megvolt a lyukba bepasszolt labda, amit Hegyesi Zsolt váltott gólra. Szinte ez ellentámadásból a Vasas háromszor is közelről, középről próbálkozott, hiába. Átvette a játék irányítását a Szeged, de ziccerben is rontottak játékosai. A 20. percben Ferenczi is feliratkozott a gólszerzők közé – pimaszul emelt a hálóba –, az érdem azonban a ziccert két csellel kidolgozó Nikolov Balázsé. A végén elfáradt a Szeged, a Vasas pedig altatott, és a labda megtartásával készült a következő mérkőzésre. (1–4)

KECSKEMÉT–SZOLNOK

Remili Mohamed szép egyéni akció végén a 16. másodpercben vezetéshez juttatta a Szolnokot. A 4. percben Búrány Zoltán egy remek bal oldali beadást elsőre még a kecskeméti kapusba vágott közelről, de a kipattanót már a hálóba pofozta. Villantak a kecskemétiek: Foxi remek kiugratását Litsingi emelte látványos mozdulattal a kapufára. Szövegelésért két percig emberelőnyben játszhatott a Kecskemét, de a lilák sorcserével értékes másodperceket pazaroltak el, majd ziccerben Rézsó Péter szedte le Vladan Cukic lábáról a labdát bravúrral. A mezőnyfölényben játszó Kecskemét a fordulás előtt szépített: egy véleményes, kicsit túl erőszakos labdaszerzést követően három a kettőben vezethették a labdát a szolnoki kapura, a jó ütemű passzt Foxi váltotta gólra laza bokamozdulattal. (1–2)

 
 
Ön szerint melyik csapat nyeri meg a teremlabdarúgó-bajnokságot?
Összes szavazat:4945
Szavazás kezdete: 2011. 01. 01
A szavazást lezárták.
Debrecen - 31%
Győr - 18%
Diósgyőr - 16%
Haladás - 13%
Vasas - 12%
Gyirmót - 8%
 

A 15. percben Foxi döntötte fel a labdát mellette már megtoló Balogh Pált, de mivel Remili ziccerben mehetett volna kapura, a szolnokiak bánták a befújt szabadrúgást és az elmulasztott előnyszabályt. Szép körbeadogatást követően Némedi Norbert a szolnoki kapufára lőtte a labdát. Egy erőből középre lőtt labdát a szolnoki Lengyel Béla bombázott a felső lécre két lépésről, óriási helyzet volt. Csapattársa, Antal Gábor a jobb oldali kapufát lőtte telibe szabadrúgásból. A hajrában egy szabadrúgás után kialakult helyzetből Mile Krisztián gólja eldöntötte a találkozót. (1–3)

VASASPÁPA

Gyorsan előnyhöz jutott a fővárosi gárda, az első meccsen is eredményes Arsics ziccerben szép mozdulattal pörgette át a labdát a vetődő Szűcs Lajoson. Egy perccel később Goran Maric távoli, lapos lövésével egyenlített a Pápa, Végh Zoltán suta mozdulattal nyúlt az erősen meglőtt labdába, amely így a kezéről a kapuba perdült. A 7. percben Végh jóvátette hibáját: Rajnay Attila fordulásból, takarásból leadott közeli lövését védte bravúrral lábbal. Ferenczi kényszerítőzött Mundi Rolanddal, ezúttal Szűcs védett bravúrral. A 10. percben Mundi szépen tette le lyukba a labdát, csak a lyukban nem volt társ. A legközelebbi Vasas-játékos cirka húsz méterre állt a belőtt labdától. (1–1)

Egy távolról leadott, palánkról visszapattanó labda találta teljesen üresben Heffler Norbertet, aki kicsit a talajba rúgott ugyan, de a labda így is bepattant a Vasas kapujába. A palánk segítsége kellett a Vasas egyenlítéséhez: a bal oldalról középre juttatott labdát Dusan Mileusznics lőtte a pápaiak kapujába. Gyors gólváltás a 19. percben: Mundi a Vasast juttatta előnyhöz, de Szabó Zsolt közelről postafordultával egalizált. A 22. percben Ferenczi legurított szabadrúgásánál Mundi megcsinálta a lövőcselt, erre két pápai játékos szállt el, majd szép lövéssel a jobb alsóba talált. Második győzelmével a Vasas jutott elsőként a szegedi selejtező fináléjába. (43)

Cheerleader- és amerikaifutball-bemutató színesítette a programot. Előbbiek nagy tapsot, utóbbiak – a szegediek és a békéscsabaiak – hangos biztatást kaptak. 

 

A ferencvárosi játékosok megköszönik a kilátogató szép számú közönségük biztatását

FERENCVÁROS–SZOLNOK

Hangzavar: végre pályán a Fradi! Prukner László a pályán. Csúszik a kezdés. A Fradi-tábor ütemes „Engedd be, engedd be!″ rigmust skandál. A bejáratnál többen érvényes jeggyel sem tudnak bejutni, mert a rendezők kitették a megtelt táblát. A ferencvárosi drukkerek a kint rekedt társaik mellé kiálló Prukner éltetik. A zöld-fehérek szurkolói tovább elégedetlenkednek, de a mérkőzés elkezdődött.

Két távoli lövéssel veszélyeztettek a zöldek – egyik sem jutott el a kapuig –, különben nagy taktikai csata folyt a pályán, mindkét gárda megbecsülte a labdát, nem kockáztatott. A 6. percben a szolnoki Koós Gábor durrantott kapu mellé. Csizmadia Csaba életerős, félpályáról leadott lövését védte vetődve, biztosan Rézsó. Remili volt egy az egyben szemben Justin Haberrel, de nem volt lövőn a labda, így odalett a szolnoki lehetőség. Maróti Béla távoli lövése már túljutott Rézsón, de Lengyel tisztázott. Abdi gyönyörű cselekkel keverte meg az ellenfél védőit, beadása a büntetőterületen belül szolnoki kézen csattant, de a játékvezető vétlennek minősítette az esetet. Magasabb színvonal, kisebb iram. Valamit valamiért. (00)

Rósa Dénes két védőn jutott át, de középre pöckölt labdája centikkel suhant el a ziccerben álló André Schembri spicce előtt. A zöldek irányították a játékot, a Szolnoknál másodpercekre volt a labda, igaz akkor sem igazán mertek fellépni a támadásokkal, nehogy hátul kinyíljanak. Remili lépett ki a jobb oldalon, de félpályás sprint után a kapu fölé lőtt. Marek Heinz durrantott kapu mellé. Abdi lőtt jobbról, éles szögből keresztbe a szolnoki kapu előtt. Junior bombáját szedte ki a jobb felsőből Rézsó. Heinz esett el a büntetőterületen belül, a játékvezető megadta. A sértett nagy erővel lőtt a jobb felsőbe, kialakítva ezzel a végeredményt. (1–0)

SZEGED–PÁPA

Farkas Attila távoli lövése a kapufáról visszapattant, de a szegedi kapus, Zseljko Belecsan vádlijáról a szegedi hálóban kötött ki a labda. Öngól. Tóth Norbert finom csellel harcolt ki büntetőt, amelyet a kapus Szűcs Lajos váltott gólra. A félidő előtt két góllal lepte meg a Lombard a házigazdákat: előbb Heffler, majd Takács Péter volt eredményes. Nagy fölényben játszott a Pápa, a szegediek fáradtan űzték ellenfelüket. (0–4)

A fordulás után előbb Bárányos Zsolt takarásból, majd Maric volt közelről eredményes. A folytatásban a pápaiak egyenlőtlen harcot vívtak a szegediekkel, akik a hajrában nagy erőket mozgósítottak, legalább a becsületgólért. A végén kétszer is betaláltak – előbb Vágó Andor, majd szépségdíjas megmozdulás végén Kulacsik Tamás –, de csak kozmetikázni tudták az eredményt, közben még pápai oldalról azért Heffler is betalált. (2–7)

FERENCVÁROSKECSKEMÉT

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, de a 3. percben Foxi szép lövéssel juttatta vezetéshez a kecskemétieket. A kecskeméti Simon Attila bombája a felső lécről a gólvonalra pattant, a játékvezető középre mutatott, de csak azért, mert a labda a plafonhoz ért. Az 5. percben Junior lövése a lábak között elsuhanva kötött ki a kecskeméti kapu bal alsó sarkában. Két perccel később a Fradi máris átvette a vezetést: Heinz távolról zörgette meg a hálót. A csoportmeccsek legizgalmasabb és legszínvonalasabb összecsapásán megérdemelten vezettek a fővárosiak egy góllal. (2–1)

Tököli Attila löketével vette kezdetét a második félidő, de Marko Ranilovic testtel hárított. Egy perccel később ugyanők csatáztak, akkor a szlovén kapus már tehetetlen volt. Egyenlített a Kecskemét a 14. percben. Eladott labda után a ferencvárosi Szrdjan Sztanics került nagy helyzetbe, de Koncz Zsolt védőként blokkolta a lövést. A túloldalon Foxi ziccerét védte Ranilovic. Foxi lövése kijött Ranilovicról, Sztanics ismételt, de lövését szögletre mentették. Távoli, erővel meglőtt szabadrúgásba Vladan Csukics pörgetett bele, a labda így jutott a Fradi kapujába. Az esetnél Rósa Dénes keményen, de már késve lépett oda a kecskeméti légiósnak, aki a földre került. Onnan felpattanva elégtételt vette a Fradi középpályásán, ezért mindkettőjüket kiállították. Négy a négy ellen küzdöttek a pályán a felek. Andrezinho bal felsőbe tartó lövését védte látványos vetődéssel Tóth Zoltán. Heinz passza centikkel rövid lett Maróti Bélának, így a merészen kivetődő Tóth Zoltán zsákmánya lett a labda. Tököli előbb kapásból a kosárpalánkot vette célba, majd fél perccel később jobb oldalról leadott lövését védte Ranilovic. Csizmadia bombázott a kecskeméti sorfalba egy szabadrúgást. Abdi lövését védte bravúrral Tóth. Vége. Kikapott a Ferencváros és így a kecskeméti győzelemmel a Szolnok jutott be a döntőbe. (2–3)

DÖNTŐ: VASAS–SZOLNOK

Becsülettel egymásnak estek a csapatok, a Vasas jutott először lövésig, de kaput nem talált. A kezdeti percekben uralta a játékot a fővárosi alakulat, de a szolnokiak lelkesen és hatékonyan védekeztek. Mundi villant, de szép csel után a kapura tett labdájára már nem maradt erő, így az nem jutott el a gólvonalig. Nem úgy Balogh Pálé, aki két Vasas-védő között verekedte be magát a kapu elé, majd másodjára már megszerezte a vezetést a Szolnoknak. Próbálkozott a Vasas, de nem túl nagy átütőerő volt támadásaikban, így tizenkét percnyi játék után a fővárosiak hátrányban voltak. (0–1)

Támadt a Vasas, a Szolnok, ha nem is ült rá az eredményre, mindenesetre figyelmesen őrizte előnyét. Játszott az idővel a Szolnok, Mundi lépett oda Rézsó kapusnak, de megúszta szóbeli figyelmeztetéssel. Arsics harmadik meccsén harmadik gólját szerezte, ezúttal távolról. Egyenlő, még hat perc volt ekkor hátra a rendes játékidőből. Veszélyesebb maradt az angyalföldi együttes, amely nem várt a büntetőkre. A Szolnok nehezen lendült ismét játékba, kicsit elaltatták magukat időhúzásos taktikájukkal. Ahogy a nyíregyházi selejtezőben, úgy Szegeden is a büntetőkre marad a döntés. (1–1)

A büntetőpárbajban mindhárom Vasas-játékos betalált, a szolnokiak közül egyedüliként Koós Gábor hibázott, így az angyalföldiek jutottak be a debreceni döntőbe. Egyúttal az is biztossá vált, hogy jobb csoportmásodikként a nyíregyházi selejtezőben büntetőkkel vereséget szenvedő Gyirmót is már tagja a debreceni finálénak.

A VASAS NYERTE A SZEGEDI SELEJTEZŐT
 
   

 

 

A Vasas ünnepelhetett a nap végén

 

TEREMLABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG 
A SZEGEDI SELEJTEZŐ MENETRENDJE ÉS EREDMÉNYEI
Szeged–Vasas (A-csoport) 1–4 (Hegyesi 16., ill. Balog Zs. 2., 4., Arsics 6., Ferenczi 20.)
Kecskeméti TE-Ereco–Szolnoki MÁV (B-csoport) 1–3 (Foxi 11., ill. Remili 1.. Búrány 4., Mile 23.)
Vasas–Lombard Pápa Termál FC (A-csoport) 4–3 (Arsics 2., Mileusznics 16., Mundi 19., 22., ill. Maric 3., Heffler 14., Szabó Zs. 19.)
Ferencvárosi TC–Szolnoki MÁV (B-csoport) 1–0 (Heinz 24. – büntetőből)
Szeged–Lombard Pápa Termál FC (A-csoport) 2–7 (Vágó 20., Kulacsik 22., ill. Belecsany – öngól, 2., Szűcs L. 7. – büntetőből, Heffler 9., 21., Takács P. 11., Bárányos 14., Maric 15.)
Ferencvárosi TC–Kecskeméti TE-Ereco (B-csoport) 2–3 (Junior 5., Heinz 7., ill. Foxi 3., Tököli 14., Csukics 18.)
Az A-csoport végeredménye: 1. Vasas 6 pont, 2. Lombard Pápa 3 pont, 3. Szeged 0 pont
A B-csoport végeredménye: 1. Szolnok 3 pont (3–2), 2. Ferencváros 3 pont (3–3), 3. Kecskemét 3 pont (4–5)
DÖNTŐ: Vasas–Szolnok 1–1  büntetőkkel: 32 (Arsics 18., ill. Balogh P. 8.)
A három selejtezőben és a debreceni döntőben a csoportkörben mindkét trió tagjai két-két mérkőzést játszanak, majd a két csoportgyőztes csap össze az első helyért.
Hirdetés

Megosztás


49 hozzászólás. Szóljon hozzá Ön is!

Hiba történt a rendszerünkben. A hiba kijavításáig kérjük türelmed és megértésed.