Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

2011-01-23 19:12:12
Utolsó módosítás:
2015-03-19 02:10:58
TEREMFOCI

A hazaiak nagyszerű játékkal verték a fináléban az ETO-t, mindkét csapat megy a nagydöntőre

A hazatérő Halmosi vezérletével tornagyőztes a Haladás

Szombathelyen rendezték a teremlabdarúgó-bajnokság harmadik, egyben utolsó csoportselejtezőjét. A remek hangulatú tornát a hazai Haladás nyerte meg, miután a döntőben 42-re legyőzte a Győri ETO FC-t. Ezzel mindkét csapat bejutott a jövő vasárnapi, debreceni nagydöntőbe, amelynek a mezőnye: Debreceni VSC, Diósgyőri VTK, Gyirmót, Vasas, Győri ETO FC, Szombathelyi Haladás.

 

Halmosi Péter (jobbra) volt a Haladás vezére a szombathelyi tornán (Fotó: Németh Ferenc)

Az első, Nyíregyházán rendezett január 9-i selejtezőn a Diósgyőr győzött, egy héttel később, Szegeden a Vasas diadalmaskodott, és hozzájuk csatlakozott a szombathelyi torna nyertese, illetve a három selejtező két legjobb másodikja (ezek közül a mostani torna előtt már biztos volt, hogy az egyik a Gyirmót). A Debrecen rendezőként automatikusan résztvevője a finálénak. A végső győztes ötmillió forinttal lesz gazdagabb, míg az összdíjazás 19 millió forint.

 

GYŐRI ETO FC–SIÓFOK 42

AZ NSO AJÁNLJA 
Adatbank: csoportbeosztás, menetrend
Versenykiírás, szabályok

Mindkét csapat egy-egy jó lövéssel kezdett. Előbb Szalma Pál, majd Szasa Sztevanovics védett nagyot. A 3. percben meg is született a vezető találat, a győri Rati Alekszidze lőtt öt méterről a jobb alsó sarokba (1–0). Ezután inkább mezőnyjáték folyt, de a zöld-fehérek birtokolták többet labdát. Majd újabb nagy védés láthattunk a siófoki kapustól, aki Völgyi Dániel bombáját tolta ki. Ez volt az első félidő utolsó mozzanata. Az első játékrészben a Győr akarata érvényesült, megérdemelt volt a zöld-fehérek vezetése.

Remekül kezdődött a második játékrész a Siófok számára: szép támadás után László András passzolt Novák Alexiszhez, aki az üres kapuba passzolt. De nem sokáig örülhettek a balatoniak, mert Ganugrava pontos, lapos lövéssel ismét megszerezte a vezetést az ETO-nak. Sőt három perccel később Dudás Ádám is betalált, ezzel már 3–1-re vezetett Pintér Attila csapata.

Aztán kisebb tűzijáték volt a győri kapu előtt, a védőknek háromszor kellett a gólvonalról menteniük. Egy perccel a vége előtt Alekszidze második gólját szerezve eldöntötte a meccset, a siófoki Lukács Tihamér pedig egy kontratámadás végén beállította a 4–2-es végeredményt.

 

HALADÁS–PÉCSI MFC 33

 
 
Ön szerint melyik csapat nyeri meg a teremlabdarúgó-bajnokságot?
Összes szavazat:4945
Szavazás kezdete: 2011. 01. 01
A szavazást lezárták.
Debrecen - 31%
Győr - 18%
Diósgyőr - 16%
Haladás - 13%
Vasas - 12%
Gyirmót - 8%
 

Pályán a hazai csapat! Csaknem háromezren látogattak az Aréna Savariába, így garantált volt a remek hangulat. A Hali kezdte aktívabban a meccset, de sokáig nem volt veszélyes kapura lövése.

Aztán a pécsiek vették át az irányítást, két gólt is szereztek (Horváth Zsolt és Nagy József révén), majd megrázta magát a Haladás, a hazaiak egy szép, palánkos akciót követően Simon Ádám révén tudtak szépíteni, így a félidőben 2–1 volt a Pécsi MFC-nek.

Közvetlenül a második félidő elején Irhás Ignác nagy lövésével egyenlített a Haladás (2–2), újra nyitott lett a meccs.

3:40 perccel a vége előtt szerencsés góllal szerezte meg a vezetést a Pécs: Gyánó Szabolcs lövésébe Zamostny Balázs ért bele, ezzel megtréfálta a szombathelyi kapust (2–3).

Aztán jött Halmosi Péter, távoli bombája után a labda a hosszú felsőben kötött ki, ezzel 3–3! Az utolsó percekben nyomott a Haladás, egy tűzijáték után nehezen szabadult fel a pécsi kapu, majd az utolsó percben Halmosi távoli bombája csak néhány centivel tévesztett célt. Maradt az iksz.

 

REAC–BFC SIÓFOK 2–4

A címvédő Rákospalota a ma már második meccsét játszó Siófokkal mérkőzött meg. A Balaton partiaknak mindenképpen győzniük kellett, vereség, vagy döntetlen esetén búcsúztak volna.

Novák Alexisz egy percen belül kétszer is betalált. Előbb a palotai kapu jobb felső sarkát lőtte ki remekül a siófoki játékos (0–1), majd egy beadásba ért bele szerencsétlenül, így a labda a saját kapujába pattant (1–1).

A Siófok kezdeményezett többet az első félidőben, a REAC kapusának, Somogyi Csabának többször is védenie kellett.

A második félidőben aztán vezetést szerzett a Siófok: Thiago, majd László András is betalált, így már 3–1 volt az élvonalbeli együttesnek. És még nem volt vége: három perccel a lefújás előtt, szép passzolgatást követően Novák távolról ballal a jobb alsó sarokba lő (1–4).

Aztán szépített a REAC: Nyerges ellen szabálytalankodnak a siófokiak, a sértett higgadtan értékesítette a büntetőt (2–4).

Ez maradt a vége, a Siófok befejezte a csoportkört – egy 4–2-es győzelemmel és egy ugyanilyen különbségű vereséggel.

 

ÚJPEST–PÉCSI MFC 4–0

A mérkőzés előtt lehetett számolgatni, a Baranya megyeiek egy esetleges győzelemmel akár a továbbjutás kapujába is kerülhettek volna, de az újpestiek is nagy lépést tehettek volna a továbbjutás felé a sikerrel.

Remekül kezdett az Újpest, parádés támadás után a 2. percben Lázár Bence emelt szép mozdulattal a jobb felső sarokba. Fantasztikus volt a hangulat, a szurkolótáborok hangos énekléssel biztatták csapatukat.

A lila-fehérek folyamatos nyomás alatt tartották a pécsi kaput. A 8. percben Rajczi Péter kapott labdát a jobb oldalon, majd higgadtan helyezett a kapuba. Az első félidőben az történt, amit a fővárosiak akartak, így megérdemelten vezettek két góllal. 

A második játékrész első percei eseménytelenül teltek, jobbára mezőnyjáték folyt. Kissé beszorult az Újpest, Balajcza Szabolcsnak két bravúrt is be kellett mutatnia, de újabb gól nem született.

Egészen a 21. percig, ekkor Sitku Illés lőtt közelről a kapuba – már hárommal vezetett az Újpest. A lilák azonban még egyet berámoltak, pontosabban Kiss Zoltán, aki a felezővonal közeléből lőtt bődületes gólt. Ezzel az Újpest 4–0-ra nyert, a pécsiek pedig már biztosan nem juthatnak tovább.

 

Az újpestiek nem jutottak döntőbe Szombathelyen

GYŐRI ETO FC–REAC 10

Az első perc nem Linas Pilibaitisé volt, a Győr litván légiósa előbb lyukat rúgott, majd ziccerben igen gyengén lőtte meg a labdát...

A 2. percben megszerezte a vezetést a Győr. Rati Alekszidze kapott labdát a középpályán, tolt egyet rajta, majd hat méterről a kapu közepébe bombázott (1–0). A REAC a kapott gól után átvette a kezdeményezést, Alekszandar Radoszavljevics azonban a helyén volt.

A folytatásban a Győrnek is voltak próbálkozásai, és hiába nyomott a meccs végén ismét a REAC, újabb gól már nem született.

A B-csoportból az ETO jutott be a mai döntőbe.

A győriek hibátlan teljesítménnyel jutottak be a szombathelyi torna  döntőjébe (Fotó: Németh Ferenc)

HALADÁS–ÚJPEST FC 3–0

Nézzük a csoportdöntőt, amelyen eldőlt, hogy ki jut be a torna mai döntőjébe, azaz kinek lesz lehetősége egyenes ágon bejutni a jövő heti nagydöntőbe.

Gyorsan vezetést szerzett a Haladás: a Ciprusról hazatérő Nagy I Gábor a 4. percben a jobb oldalról lőtte ki a jobb alsó sarkot (10).

Öt perccel az első félidő vége előtt emberelőnybe kerültek a hazaiak, Egerszegi Tamás buktatta a lendületből érkező Irhás Ignácot, így a lila-fehérek futballistája két percre kimegy. Húsz másodperc múlva azonban Irhás is sárga lapot kapott, úgyhogy másfél percig négy-négy mezőnyjátékos volt mindkét oldalon.

Kemény küzdelem folyt a pályán, egy összecsapás után a szombathelyi Simon Ádám meg is sérült, bicegve hagyta el a játékteret.

Az első félidő utolsó percében Nikola Mitrovics újabb nagyszerű passzt adott szabadrúgásból, és míg az elsőt Lázár Bence csúnyán elrontotta (messze elpattant róla a labda), ezt Vermes Krisztián remekül tette kapura, ám Rózsa Dániel bravúrral védett. A Haladás kapusa remek formában volt, nem az első szép védése volt.

Egy újpesti támadás után Hali-kontra futott a 16. percben, Kenesei Krisztián lőtt kapura, a labda kipattant Horváth Tamás kapusról, és a középen érkező Sipos Norbert könnyedén helyezett a kapuba (2–0).

Öt perccel a vége előtt újpesti szabadrúgás következett szinte a büntetőterület vonaláról, Mitrovics gurította le, Vermes lövését azonban a jól játszó Korolovszky Gábor blokkolta.

A 21. percben tulajdonképpen eldőlt a meccs, Tóth Péter lövése után Nagy I Gábor ismételt, így már 3–0 a Haladásnak. 

A Hali tehát a múltkori, nagy pályás felkészülési mérkőzés után teremben is legyőzte az Újpestet, és a Győri ETO-val találkozott a döntőben.

 

DÖNTŐ: HALADÁSGYŐRI ETO 4–2

Kenesei pokoli nagy góljával a 3. percben szerezte meg a vezetést a Haladás, a csatár majdnem a félpályáról eresztett meg egy bombát a léc alá (1–0).

Reklamálás miatt Kenesei Krisztián sárga lapot kapott, azaz két percre elhagyja a játékteret.

Kihasználta az emberelőnyt a Győri ETO: Völgyi Dániel a bal oldalon a palánk mellől lőtt szépen a hosszú sarokba (1–1), és bár ezek után mindkét oldalon volt még egy-két helyzet, ez maradt az állás – jöhetett a második félidő.

Nagyszerű jelenetek kilenc perccel a vége előtt: előbb Sztanisics perdítését védte Rózsa, majd Korolovszky szúrta rá a félpályáról, alig ment a kapu fölé a labda. Maradt az 1–1.

A 18. percben Alekszidze remek lövését védte Rózsa, majd a gyors ellentámadásból Irhás volt eredményes. A szombathelyiek kihasználták azt, hogy a győri kapusnak messze ki kellett jönnie tisztázni, és egy gyors bedobás után Irhásnak nem volt nehéz dolga az üres kapuba gurítani (2–1).

Nem sokkal később, a 21. percben nagyszerűen tették-vették a labdát a hazaiak, végül a középen érkező Halmosi fejjel(!) volt eredményes (3–1). Úgy tűnt ekkor, hogy eldőlt a meccs.

A végén még egy szombathelyi csiki-csuki, újabb parádés akció, ezúttal Tóth Péter volt a befejező ember (4–1). Az utolsó másodpercben Ji-Paraná szépített (4–2).

A hálás hazai közönség előtt tehát nyert a Haladás, és a fináléban vesztes ETO-val karöltve készülhet a jövő heti nagydöntőre.

A terembajnokság jövő vasárnapi, debreceni döntőjének mezőnye: Debreceni VSC, Diósgyőri VTK, Gyirmót, Vasas, Győri ETO FC, Szombathelyi Haladás.

 A DÖNTŐ GÓLJAI ÉS A FŐSZEREPLŐK
  
   

 

A Haladás-játékosok boldogan dobálták égbe edzőjüket a siker után
A HARMADIK SELEJTEZŐ EREDMÉNYEI
Január 23., Szombathely
Győri ETO FC–BFC Siófok 4–2 (B-csoport – G: Alekszidze 3., 23., Ganugrava 15., Dudás Á. 18., ill. Novák A. 14., Lukács T. 24.)
 Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC 3–3 (A-csoport – G: Simon Á. 11., Irhás 16., Halmosi 23., ill. Horváth Zs. 3., Nagy J. 5., Zamostny 21.)
REAC–BFC Siófok 2–4 (B-csoport – G: Novák A. – öngól 5., Nyerges 23. – büntetőből, ill. Novák A. 4., 21., Thiago 14., László A. 15.)
Újpest FC–Pécsi MFC 4–0 (A-csoport – G: Lázár B. 2., Rajczi 8., Sitku 21., Kiss Z. 24.)
Győri ETO FC–REAC 1–0 (B-csoport – G: Alekszidze 2.)
Szombathelyi Haladás–Újpest FC 3–0 (A-csoport – G: Nagy I G. 4., 21., Sipos N. 16.)
DÖNTŐ: Haladás–Győri ETO FC 4–2 (Kenesei K. 3., Irhás 18., Halmosi 21., Tóth P. 24., ill. Völgyi D. 10., Ji-Paraná 24.)

A három selejtezőben és a debreceni döntőben a csoportkörben mindkét trió tagjai két-két mérkőzést játszottak, majd a két csoportgyőztes csapott össze az első helyért.

Hirdetés

Megosztás


34 hozzászólás. Szóljon hozzá Ön is!

Hiba történt a rendszerünkben. A hiba kijavításáig kérjük türelmed és megértésed.