Wimbledon: Murray egyesben még nem képes visszatérni

MTI, K. Zs.MTI, K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.07.10. 12:09
null
Andy Murray az idei wimbledoni versenyen (Fotó: AFP)
Egyelőre valószínűtlen, hogy egyesben is visszatérjen a teniszpályára Andy Murray, a világranglista volt vezetője.

 

A skót játékos szerint nincs sok esély arra, hogy az augusztus végén rajtoló New York-i US Openre megfelelő fizikai állapotba kerüljön az egyesbeli szerepléshez.

A háromszoros Grand Slam-győztes Murray erről azután beszélt, hogy kedden – Serena Williams oldalán – sikerrel vette a vegyes párosok második fordulóját Wimbledonban. Ahogy fogalmazott, „sajnos az még odébb van”, hogy elég erős legyen egy esetleges ötszettes csatához.

A 32 éves játékos januárban, az ausztrál nemzetközi bajnokság előtt még azt mondta, hogy folyamatos fájdalmai miatt visszavonul. Akkor másodszor is kés alá feküdt a csípőjével, amivel előtte közel két évig bajlódott, és amelyet egy évvel korábban is megműttetett. Végül júniusban, a londoni Queens' Clubban párosban visszatért, és győzött a spanyol Feliciano López társaként.

Most azt mondta, hogy ott szeretne lenni az augusztus 26. és szeptember 8. között sorra kerülő US Openen, pontos terve azonban nincs.

„Talán edzek és ismét elindulok párosban. Talán csak egyesben edzek. Tényleg nem tudom” – válaszolta a közeljövőt firtató kérdésekre.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik