Wimbledon: Federer ellen ért véget Willis tündérmeséje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.29. 19:31
null
A hazai közönség óriási erőt adott Willisnek (Fotó: Reuters)
A harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer 87 percnyi játékkal, három szettben nyert a brit Marcus Willis ellen a wimbledoni Grand Slam-viadal második fordulójában. A mérkőzés után ezúttal kivételesen a vesztes lehetett a boldogabb: Willis fél éve fel akart hagyni az aktív játékkal, most viszont 356 helyet lép majd előre a következő világranglistán. Igaz, így sem lesz benne a top 400-ban.

 

Wimbledonban ma egyébként is minden erről a mérkőzésről szólt, az esőszünet még inkább reflektorfénybe helyezte a találkozót. Willis már a bemelegítés során is rendkívül élvezte a pillanatot, hogy a centerpályán lehet, világklasszis svájci riválisa viszont mintha nehezen kezelte volna, hogy rangon messze aluli ellenféllel méri össze magát. A 26 percig tartó első szettben egyértelműen megmutatkozott a két játékos közötti klassziskülönbség. Nem úgy a folytatásban. A hazai közönség Willis minden megnyert pontjának úgy örült, mintha egyenesen övé lett volna a végső diadal. A 25 éves brit a várakozásokkal ellentétben a folytatásban nemhogy elfáradt volna, hanem ráérzett a mérkőzésre.

Szokatlan stílusával, nyeséseivel, átemeléseivel, röptéivel sikerült meglepnie a rutinos Federert, aki saját szerváiból is kevésbé profitált. A második szettben már gémet is nyert Willis, és csak óriási küzdelemben adta oda a szett egyetlen brékjét Federernek. A harmadik szettben még ennél is tovább állt a lábán az esélytelenebb fél, hiszen a svájci csak 4:4 után tudta elvenni a brit szervajátékát, hogy aztán a sajátjával le is zárja a meccset.

„Csalódott vagyok, hogy kikaptam – kesergett a szimpatikus vesztes. – Nem játszottam olyan jól, ahogyan képes lennék, de így is emelt fővel távozhatok. Fantasztikus hetek vannak mögöttem. Van élet Wimbledon után is, és én szeretnék még több hasonló élményt megérni. Rászolgáltam egy sörre!”

„Ez most valami más volt – mondta Federer. – Marcus hihetetlen energiákat volt képes belevinni a játékába, a szurkolók és a saját lelkesedésének köszönhetően.”

Federer a harmadik fordulóban a D. Evans (brit)–Dolgopolov (ukrán, 30.) párharc győztesével találkozik majd.

A világelső szerb Novak Djokovics 128 perc alatt, három játszmában nyert a francia Adrian Mannarino ellen. Djokovics győzelméhez ezúttal sem férhetett kétség, csupán egyetlen adogatójátékát veszítette el. A szerb nem játszott csúcsformában, sokszor hibázott, nem volt kellően koncentrált. Elbukott szervajátékát követően azonban a végjáték egyértelműen az övé volt. Djokovics következő ellenfele a Bellucci (brazil)–Querrey (amerikai, 28.) párharc győztese lesz majd.

A világelső szerb játékos megszakítás nélkül 30. GS-mérkőzésén diadalmaskodott, ez a tenisztörténelem harmadik leghosszabb sorozata. Ezen kívül a legendás ausztrál Rod Lavernek van egy 31 győztes összecsapásból álló menetelése még 1962-bõl, míg az örökrangsor élén az amerikai Don Budge áll 37 találkozóval. Mindkettejüknek sikerült a Grand Slam, azaz egy éven belül megnyerni mind a négy nagy tornát.

Az időjárás, pontosabban az eső ma is alaposan áthúzta a szervezők számításait, akik ismét csonka napot tudtak rendezni. A nap döntő részében csak a fedett centerpálya volt alkalmas a játékra.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (28 100 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ
Federer (svájci, 3.)–Willis (brit) 6:0, 6:3, 6:4
Thiem (osztrák, 8.)–F. Mayer (német) 7:5, 6:4, 6:4
Vesely (cseh)–Sijsling (holland) 6:2, 6:4, 7:6
Tomic (ausztrál, 19.)–Verdasco (spanyol) 4:6, 6:3, 6:3, 3:6, 6:4
Albot (moldovai)–Elias (portugál) 3:6, 6:2, 7:5, 6:4
A. Zverev (német, 24.)–Mathieu (francia) 6:3, 6:4, 6:2
KORÁBBAN
1. FORDULÓ
Berdych (cseh, 10.)–Dodig (horvát) 7:6, 5:7, 6:1, 7:6
2. FORDULÓ
Djokovics (szerb, 1.)–Mannarino (francia) 6:4, 6:3, 7:6

NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Petkovic (német, 32.)–Hibino (japán) 3:6, 7:5, 6:2
A. Radwanska (lengyel, 3.)–Kozlova (ukrán) 6:2, 6:1
Rogyina (orosz)–Curenko (ukrán) 6:3, 7:5
Boserup (amerikai)–Maria (német) 6:4, 0:6, 6:2
Pavljucsenkova (orosz, 21.)–Hszie Szu-vej (tajvani) 7:5, 1:6, 6:1
Konjuh (horvát)–Knapp (olasz) 6:3, 6:3
Konta (brit, 16.)–Puig (Puerto Ricó-i) 6:1, 7:5
Kvitová (cseh, 10.)–Cirstea (román) 6:0, 6:4
Bencic (svájci, 7.)–Pironkova (bolgár) 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik