Wimbledon: Babosék simán nyertek, jön a finálé!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 15:28
null
Babos Tímea sorozatban a harmadik évben jutott Wimbledonban fináléba (Fotó: <a href="http://babostimea.hu/">babostimea.hu</a>)
A világelsők kiejtése után Babos Tímea Jaroszlava Svedova oldalán bejutott a wimbledoni női tenisztorna fináléjába, miután a páros könnyedén vette az elődöntő jelentette akadályt is.

Babos Tímea szépen-lassan – nem is annyira fű alatt, inkább felette – a világ egyik legjobb páros játékosává nőtte ki magát. S ezt lassan már magyarázni sem kell: pénteken sorozatban harmadik női elődöntőjét vívta Wimbledonban, amelyet követően az is kiderült, hogy sorozatban a harmadik wimbledoni tornáján fináléra is készülhet: 2014-ben Kristina Mladenovic oldalán a nők között, tavaly pedig Alexander Peyával „vegyes párban” kísérelte meg a trófeahódítást – idén jöhet a harmadik próba!

A magyar, kazah páros kissé álmosan és pontatlanul kezdett a Raquel Atawo, Abigail Spears kettős ellen, az amerikaiak 2:0-val kezdtek, majd hiába brékeltek vissza Babosék, 3:1-re és 4:1-re is náluk volt az előny.

Ekkor viszont fordult a kocka: a fiatalabb duó (Babos 23 évével a legfiatalabb volt a pályán, Svedova 28, Atawo 33, Spears 34 esztendős) kezébe vette az irányítás, és miután két játékot is „lenullázott”, egy maratoniban már nála volt az előny, majd kisebb zökkenőkkel le is zárta a játszmát.

A második szettre pedig megmaradt az a lendület, amivel az első befejeződött: sorozatban kilenc játékot nyert a magyar, kazah kettős, 4:0 után pedig már érezni lehetett, nem lehet elvenni tőlük a döntőt. Babos és Svedova 6:4, 6:2-re nyert.

„Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek! Ma talán lassabban kezdtünk, de együtt összeszedtük magunkat. Utána pedig sorozatban kilenc játékot nyertünk, így fordítottunk. Ismét nagy élményt jelentett, hogy telt ház előtt játszhattunk az egyes pályán. Holnap jöhet a centerpálya!” – olvasható Babos Tímea meccs utáni értékelése a hivatalos holnapján.

A fináléban a Serena Williams, Venus Williams (amerikai) páros lesz Babosék ellenfele, az amerikai testvérpár a Julia Görges, Karolína Plísková (német, cseh) kettőst győzte le két szoros játszmában. A döntőt szombaton rendezik a női egyes és a férfi páros fináléja után.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (28 100 000 font, fű)
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos, Svedova (magyar, kazah, 5.)–Atawo, Spears (amerikai, 10.) 6:4, 6:2
S. Williams, V. Williams (amerikai)–Görges, Ka. Plísková (német, cseh, 8.) 7:6, 6:4
A DÖNTŐBEN
Babos, Svedova (magyar, kazah, 5.)–S. Williams, V. Williams (amerikai)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik