Wimbledon: Babosék bejutottak a női páros elődöntőjébe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.03. 15:55
null
Babos Tímeáék az első és a harmadik szettben is brékhátrányból fordítottak (Fotó: babostimea.hu)
Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott a női párosok elődöntőjébe a wimbledoni teniszbajnokságon. A 2011-ben bajnok cseh Petra Kvitová és az élvonalba idén berobbant kanadai Eugenie Bouchard játssza a női egyes szombati döntőjét.

 

NŐI PÁROS

Babos sikeres adogatójátékával kezdődött a mérkőzés, majd Mladenovic elbukott játéka után fordítottak ugyan Rodinováék (1:2), ezután viszont sorozatban négy játékot nyert meg a magyar, francia kettős (5:2), és 6:3-mal hozta is az első szettet.

A folytatásban egyből brékkel kezdett az orosz, ausztrál duó – repült is Mladenovic ütője –, s bár egyből jött a válasz, az újabb elveszített adogatás után már nem sikerült Baboséknak visszajönniük, így valamivel több mint egyórányi játék után jöhetett a döntő játszma (3:6).

Itt 2:2 után a magyar, francia kettős elveszítette az adogatását, de cserébe a következő két fogadójátékát megnyerte, így 5:3-nál Babos az elődöntőért adogathatott – hiába.

Ám hiába volt adogatóként labdája az ellenfélnek az 5:5-höz, Babosék sorozatban három labdamenetet behúzva fordítottak, és megnyerték az összecsapást (6:4), így bejutottak a legjobb négy közé, ahol az Andrea Petkovic, Magdalena Rybariková német, szlovák párossal csapnak össze.

Babos tovább javította legjobb szereplését, hiszen korábban még a negyeddöntő sem jött össze neki Grand Slam-tornán, most pedig már az elődöntőre készülhet.

„Nehéz meccs volt nagyon! A partnerem sajnos ma nem játszott olyan jól, lehet, hogy elfáradt a tegnapi meccsektől. De ez most kit érdekel! Grand Slam-elődöntő!" – nyilatkozta Babos a hivatalos honlapján az izgalmas és fordulatos mérkőzés után.

NŐI EGYES

A 2011-es wimbledoni tornagyőztes Petra Kvitová harcolta ki elsőként a helyét a női egyes fináléjában azzal, hogy a cseh házidöntőben egy szoros és egy sima szettben legyőzte Lucie Safárovát.

„Mentálisan nagyon kemény meccs volt, mert Lucie nagyon jó barátom. Ismerjük egymást a pályán és azon kívül is, boldog vagyok, hogy sikerült győznöm" – mondta a meccs után Kvitová.

A második elődöntőben Eugenie Bouchard 7:6, 6:2-re legyőzte Simona Halepet.

A találkozót több szünet kísérte: először négy játék után Halep fájós bokája igényelt ápolást, majd a rövidítésben egy, a melegtől rosszul lett szurkolót kellett kivinni a nézőtérről. A második játszmában, miután Halep hárította az első meccslabdát Bouchard adogatásánál, a 20 éves kanadait megzavarták a kívülről érkező hangok, de végül a hatodik meccslabdát értékesítve győzni tudott.

Első GS-döntőjére készülhet, az évben korábban lejátszott két elődöntőjét az Australian Openen és a Roland Garroson egyaránt elbukta. Bouchard és Kvitová eddig mindössze egyszer találkozott egymással WTA-tornán, tavaly, Torontóban Kvitová nyert. Érdekesség, hogy Bouchard még szettet sem veszítve jutott el a fináléig.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (25 000 000 font, fű)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)–Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova (orosz, ausztrál, 11.) 6:3, 3:6, 6:4
Andrea Petkovic, Magdalena Rybariková (német, szlovák)–Julia Görges, Anna-Lena Grönefeld (németek, 10.) 6:1, 7:6
Sara Errani, Roberta Vinci (olaszok, 2.)–Ashleigh Barty, Casey Dellacqua (ausztrálok, 6.) 6:4, 2:6, 6:0
KÉSŐBB
Andrea Hlavácková, Cseng Csie (cseh, kínai, 9.)–Anasztaszja Pavljucsenkova, Lucie Safárová (orosz, cseh)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)–Andrea Petkovic, Magdalena Rybariková (német, szlovák)

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Kvitová (cseh, 6.)–Safárová (cseh, 23.) 7:6, 6:1
Bouchard (kanadai, 13.)–Halep (román, 3.) 7:6, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik