Wimbledon: Agassi végig ott lesz Djokovics mellett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 18:41
A jelenleg Novak Djokovics edzőjeként dolgozó Andre Agassi addig lesz ott tanítványával a jövő hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztornán, amíg versenyben van.

A 12-szeres Grand Slam-győztes szerb és a nyolcszoros bajnok amerikai együttműködése még a Roland Garros előtt kezdődött. A párizsi versenyen azonban Agassi nem tudta végig a helyszínen támogatni Djokovicsot, így akkor már nem volt ott, amikor a – hozzá hasonlóan – korábbi világelső teniszező búcsúzott a negyeddöntőben Dominic Thiemmel szemben.

„Agassi addig lesz ott Londonban, amíg versenyben vagyok. A Garroson az együtt töltött nyolc kilenc nap rendkívül értékes volt számomra, sokat tanultam tőle, rengeteg tapasztalatát megosztotta velem” – mondta az eastbourne-i tornát megelőző sajtótájékoztatón Djokovics.

A szerb klasszis szabadkártyával indul az eheti viadalon, és 2010 után először vesz részt a wimbledoni GS-en kívül más füves pályás versenyen.

A 30 éves Djokovics komoly hullámvölgybe került a tavalyi Roland Garros-sikere óta, ami után a legendás Rod Lavert követően első férfi játékosként birtokolta mind a négy Grand Slam-torna bajnoki címét. Ezt követően Wimbledonban korán kiesett az amerikai Sam Querrey ellen, majd elvesztette első helyét a világranglistán a skót Andy Murrayvel szemben. Ez az év sem indult jobban számára, már a második körben búcsúzott az Australian Openen, ahol az üzbég Gyenyisz Isztomin múlta felül.

Múlt hónapban elküldte az egész edzői stábját, de ez sem segített, ugyanis a Roland Garroson a legjobb nyolc között az osztrák Dominic Thiem ejtette ki úgy, hogy a negyedik játszmát 6:0-ra vesztette el húsz perc alatt.

Djokovics negyedik helyen áll a világranglistán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik