Wimbledon: A célunk továbbra is a tornagyőzelem – Babos Tímea

KLEIN RON (London)KLEIN RON (London)
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 19:48
null
Babos Tímea pozitívan állt a meccshez, Mladenovic is ezt követte (Fotó: MTSZ/Zádor Péter)
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic bejutott a női párosok második fordulójába a wimbledoni teniszbajnokságon. Az első helyen kiemelt duó csütörtökön a japán Hozumi Erivel és Kato Mijuval találkozott – előbbi Ninomija Makotóval az oldalán legyőzte a magyar, francia kettőst a Roland Garros negyeddöntőjében. A következő ellenfél az ukrán Nagyija Kicsenok és az ausztrál Anastasia Rodionova lesz.

 

– Érthetően letört volt hétfőn, az egyéni kiesés után. Most hogyan érzi magát, segített ez a két nap a hangulatán?
Örülök a győzelemnek, motivál a páros, így könnyebb odaállni a pályára. Igen, a két nap segített. Kedden abszolút nem teniszeztem, szerdán jó napom volt, kondiztam, futottam, teniszeztem két órát. Tudom, hogy mi a munkám és a szenvedélyem, örömmel játszottam.

Mladenovic is felszabadultabb volt a két egyéni győzelme után?
Általában én vagyok a vezéregyéniség párosban, érzelmileg is, így fontos volt, én hogyan állok a meccshez. Pozitívan álltam hozzá, ő is ezt követte. Trükkös első forduló volt, de nagyon magabiztosan szerváltunk, amikor pedig kellett, brékeltünk. Fontos volt ez a győzelem.

– Az egyik japánnal találkoztak a Roland Garroson. Mennyivel volt másabb Hozumival szemben egy másik partnerrel, füvön?
Hatalmas a különbség, hogy salakon vagy füvön játszunk. A mi szerváinkkal nehezebb mit kezdeni füvön, nem is volt bréklabdájuk. Elég pozitív a mérlegünk Wimbledonban, meg általánosságban is ezen a borításon Kristinával.

Párizsban többször elmondta, hogy a végső siker a céljuk. Akkor ez nem sikerült, de most is ki lehet ezt jelenteni?
– Azért indulunk el a versenyeken, hogy nyerjünk, ez Wimbledonban is így van. Meccsről meccsre kell haladni, de igen, a célunk továbbra sem titok, a győzelem.

Az élő világranglistán első párosban, hárman előzhetik még meg a torna végéig. Figyeli az eredményeiket?
Nem igazán. Ha jól játszom, sikerülni fog, ha kevésbé, mint a Roland Garroson, akkor nem. Ez csak rajtunk múlik, de a többiek is ugyanúgy nyerni akarnak. Már az is nagy dolog, hogy az élő ranglistát vezetem, de szeretném ezt megerősíteni a verseny végén. Bármi előfordulhat, pláne az idei Wimbledonon, egyesben és párosban is sok a meglepetés.

Mire számít a következő fordulóban?
Biztos nehéz meccs lesz, jól párosoznak mindketten. De ha úgy szerválunk, ahogy az első fordulóban, akkor jó esélyünk lesz a továbbjutásra.

A mai nap meccseiről bővebben ide kattintva olvashat!

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Hozumi Eri, Kato Miju (japán) 6:4, 6:3
PÉNTEKEN
Stollár Fanny, Georgina García-Pérez (magyar, spanyol)–Mandy Minella, Anastasija Sevastova (luxemburgi, lett)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik