Wimbledon: 20 GS-torna után nem lesz főtáblán magyar nő

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.26. 18:18
null
Stollár Fanny számára is véget ért a torna (Fotó: AFP)
A füves pályás angol nemzetközi teniszbajnokság női egyesének selejtezőjében a második fordulóban a világranglista 229. helyén álló Stollár Fanny 7:5, 6:3-ra kikapott a 217. helyen rangsorolt lengyel Katarzyna Kawától. Ezzel eldőlt, hogy húsz Grand Slam-torna után nem lesz magyar nő egyesben a főtáblán.

 

Azt követően, hogy Stollár Fanny kedd este közel háromórás mérkőzésen döntő szettben legyőzte a japán Hibino Naót, szerda délután ismét jelenése volt a wimbledoni női egyese selejtezőjének második fordulójában, mégpedig a lengyel Katarzyna Kawa ellen.

A 20 éves magyar lány játékán nem látszott az előző nap, a nála hat évvel idősebb riválisa ellen stabilan hozta az adogatójátékát az első játszmában, s 2:2-nél fogadóként elvette a szerváját.

Jól indult, ám kevésbé jól folytatódott Stollár számára a mérkőzés, mert miután 5:2-nél, fogadóként az első szettlabdáját kihagyta, majd elvesztette brékelőnyét, Kawa 5:5-re egyenlíteni tudott – miközben Stollár fogadóként újabb két játszmalabdát hagyott veszni. Ez olyannyira rányomta a bélyegét a játékára, hogy a lengyel könnyedén brékelt ismét, hogy aztán szoros játékkal lezárja az első szettet (7:5).

A második szettben 2:2-nél bukta el adogatását Stollár, Kawa viszont nem hibázott a saját szervagémjeinél. Sőt, 5:3-nál újra brékelt, így lezárta az 1 óra 37 percig tartó összecsapást (7:5, 6:3).

A nőknél a sorozatban húsz Grand Slam-tornán főtáblás Babos Tímea, illetve Bondár Anna már búcsúzott, így Stollár kiesésével eldőlt: a 2014-es Roland Garros óta először rendeznek egyéniben magyar női teniszező nélkül GS-versenyt.

A férfiaknál Fucsovics Márton alanyi jogon főtáblás. Balázs Attila pedig sikerrel vette a selejtező második körét, a főtábláért a selejtezőben 9. helyen kiemelt spanyol Marcel Granollersszel (105.) találkozik.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (38 000 000 font, fű)
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Katarzyna Kawa (lengyel)–Stollár Fanny 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik