Wawrinka: Remélem, Novak egyszer megszerzi ezt a trófeát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.07. 21:52
null
Stanislas Wawrinka útban az öltöző felé a Roland Garros megnyerése után (Fotó: Reuters)
Stanislas Wawrinka nagyszerű játékkal szerezte meg második Grand Slam-trófeáját, de Novak Djokovics legyőzése után sem méri magát a nagy négyeshez. A szerb világelső sportszerűen elismerte, hogy a svájci jobb volt nála a Roland Garros döntőjében.

 

 

„Nagyon nehéz ellene játszani, de nagyon jó barátom is, remélem, egyszer megszerzi ezt a trófeát – szólt Wawrinka jó kívánsága Djokovicsnak. – Büszke vagyok a mai győzelmemre. Az utolsó játékban nagyon ideges voltam, elkezdtem azon gondolkodni, hogy Roland Garros-bajnok lehetek. A nagy négyes (Federer, Nadal, Djokovics, Murray) mindig a nagy négyes marad. Nem akarom magamat hozzájuk hasonlítani, de megpróbálom legyőzni őket.”

Wawrinka 30 évesen és 71 naposan a harmadik legidősebb teniszezőként szerezte meg első Roland Garros-címét az open érában. Mégpedig azok után, hogy tavaly az első fordulóban kikapott a spanyol Guillermo García-Lópeztől. Ezt megelőzően legutóbb Federer tudott megnyerni egy Grand Slam-tornát azután, hogy az előző évben a nyitó körben búcsúzott. Ő 2002-ben Mario Ancictól kapott ki az első mérkőzésén Wimbledonban, a következő évben viszont nem talált legyőzőre.

Wawrinka előtt legutóbb a spanyol Sergi Bruguera nyert úgy Roland Garrost (1993-ban), hogy az első és a második kiemeltet is legyőzte.

A sorozatban 28 győztes mérkőzés után kikapó Djokovics természetesen rendkívül csalódottan ment a döntő utáni sajtótájékoztatóra, de a közönség szeretete erőt ad neki.

Stanislas Wawrinka és Magnus Norman (Fotó: Reuters)
Stanislas Wawrinka és Magnus Norman (Fotó: Reuters)

„Nagyra tartom, hogy ennyire megbecsülnek, ez motivál, hogy visszajöjjek, és újra megpróbáljam – beszélt a párizsi közönségről Djokovics, majd Wawrinkát dicsérte. – Nem volt könnyű újra a döntő veszteseként ott állni, de olyan valakitől kaptam ki, aki jobban játszott nálam. Jó, taktikus tenisszel rukkolt elő. Felkészülten, fizikailag rendben vártam a döntőt. Játszhattam volna jobban is néhány labdamenetben, de az utolsó három szettben jobb volt nálam. Csak annyit tudok mondani, hogy ez igen, megérdemelte!”

ROLAND GARROS, PÁRIZS (26 928 600 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Wawrinka (svájci, 8.) 6:4, 4:6, 3:6, 4:6

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik