HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.10 13:45 Frissítve: 2018.09.10 13:47

US Open: „Úgy éreztem magam, mintha egy futballmeccsen lennék”

Mint korábban beszámoltunk róla, az amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) férfi egyesének döntőjét három szettben (6:3, 7:6, 6:3) Novak Djokovics nyerte a korábbi győztes Juan Martín del Potro ellen. A finálé után a két játékos elismerően nyilatkozott egymásról.

HIRDETÉS
Novak Djokovics nem győzte dicsérni ellenfelét a megnyert döntő után (Fotó: AFP)

 

A 29 éves argentin teniszezőnek az elmúlt években négyszer is műtötték a csuklóját, ezért sokáig nem léphetett pályára. El is érzékenyült a döntő után a centerpályán, amelyet korábbi egyetlen Grand Slam-fináléja után, 2009-ben győztesen hagyott el. Akkor öt szettben verte meg a svájci Roger Federert.

Nem könnyű most beszélni, szeretlek titeket. Boldog vagyok, hogy döntőt játszhattam egy csodás példaképpel. Ő is tudja, hogy olyan játékos, akit szeretek látni, ahogy trófeákat nyer. Gratulálok, Novak, megérdemelted a győzelmet. Nagyon szomorú vagyok, hogy vesztettem, de Djokovics megérdemelte a sikert, nagyon jól játszott."

Djokovics is sokat bajlódott sérülésekkel az évben, februárban meg is műtötték, ezzel a tornagyőzelemmel azonban immár a világranglista 3. helyén áll. Nyilatkozatában először Del Potrónak gratulált.

A LEGTÖBB GRAND SLAM-GYŐZELMET SZERZŐ FÉRFI JÁTÉKOSOK 
1. Roger Federer 20
2. Rafael Nadal 17
3. Pete Sampras 14
Novak Djokovics 14 (6 Australian Open, 1 Roland Garros, 4 Wimbledon, 3 US Open)

Az elmúlt négy-öt évben sokat bajlódott a csuklósérüléseivel, de visszatért, és amit véghez vitt, az annak a bizonyítéka, hogy hisz magában, a jövőben Grand Slam-trófeákért fog küzdeni. A legjobbakat kívánom neki, és biztos vagyok benne, hogy fog még ő itt állni a győztes serleggel a kezében."

A 31 éves játékosnak ez volt a harmadik US Open-győzelme (2011, 2015, 2018), s ezáltal a 14. Grand Slam-trófeáját szerezte meg, amivel beérte az örökranglistán az amerikai Pete Samprast.

Ha februárban a műtétem után azt mondja valaki, hogy Wimbledonban és a US Openen is nyerek, nem hittem volna el. Szeretném megköszönni a szeretteimnek, a gyerekeimnek, a feleségemnek, ennek kis csapatnak, amely mindig mellettem állt a nehéz időkben is. Amikor operálták a könyökömet korábban, átéltem azt, amin Del Potro is keresztülment az elmúlt években. Nehéz idők voltak, de ebből lehet tanulni, amikor mélyen vagy és nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. Próbáltam kihozni magamból a legjobbat, aminek ez lett az eredménye" – nyilatkozta a szerb, majd arról is beszélt, hogy az egy évvel ezelőtti alpesi kirándulás nagy hatással volt rá, és új lendületet kapott tőle.

Djokovics a közönségnek is megköszönte a biztatást, és kicsit viccesen megjegyezte, hogy úgy érezte magát, mintha egy Argentína–Szerbia futballmérkőzésen lenne.

Fantasztikus volt, amit kaptunk tőletek a mérkőzés alatt, minden tiszteletünk a tiétek. Csodálatos este volt a mai, köszönjük!"

US OPEN, NEW YORK (53 000 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Djokovics (szerb, 6.)–Del Potro (argentin, 3.) 6:3, 7:6 (7–4), 6:3 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.15 23:12:45

Tenisz THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem építő jellegű párbeszéd folyt.

2018.10.28 08:25:53

Tenisz HARMATH ÁKOS

A magyar, francia páros két játszmában múlta felül cseh ellenfelét a vb-döntőben!

2018.10.20 12:10:11

Tenisz TŐKE JÁNOS

A szerb teniszező egy életre megtanulta a leckét: ha a test jelez, pihenni kell.

2018.10.12 23:42:03

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. A helyi lakosokkal együtt, nyakig piszkosan, épülettől épületig járva, ha kellett a tengernyi szemetet pakolta, ha a szükség úgy hozta, sarat söpört vagy takarított, és – talán a legfontosabb – a jelenlétével reményt sugárzott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS