US Open: Rafael Nadal 2013 után jutott ismét döntőbe

Vágólapra másolva!
2017.09.09. 07:06
null
Nadal az első szett után nem adott esélyt Del Potrónak (Fotó: AFP)
Rafael Nadal négy játszmában (4:6, 6:0, 6:3, 6:2) legyőzte Juan Martín del Potrót az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnoksága (US Open) férfi egyesének második elődöntőjében, így karrierje 16. GS-torna sikeréért küzdhet meg vasárnap.

 

Az első helyen kiemelt spanyol a mérkőzés elején nem nagyon találta a játék ritmusát, különösen fogadóként volt tehetetlen Del Potróval szemben. A Federert kiejtő argentin magabiztosan hozta a saját játékait – nem is engedett Nadalnak bréklabdát az első játszmában –, míg 2:2-nél kihasználta ellenfele megingását, innentől kezdve pedig nem volt kérdés, hogy kié lesz a szett.

Na de a folytatás… Nadal a második játszmában elképesztő javuláson ment keresztül, háromszor is brékelte az argentint, 6:0-val behúzva a szettet. Del Potro látszólag elfáradt, meglátszott rajta a Thiem és a Federer elleni meccs, de Nadal játékát elnézve egyébként sem lett volna sok esélye a fináléba kerülésre. A spanyol majdnem kétszer annyi nyerőt ütött, mint ellenfele, aki viszont ugyanezt mondhatja el magáról a ki nem kényszerített hibák esetében.

Nadal 2 óra 34 perc után (ebből 51 perc volt az első játszma) zárta le az elődöntőt, és jutott 2013 után először a US Open döntőjébe – akkor négy szettben jobbnak bizonyult Novak Djokovicsnál, papíron ezúttal könnyebb ellenfele lesz a dél-afrikai Kevin Anderson személyében.

 



„Sok dolgon változtattam az első játszma után – kezdte értékelését Nadal. – Túlságosan a fonákjára játszottam, és tudtam, hogy ezen változtatnom kell, hogy kevésbé legyek kiszámítható. Szerencsére ez bejött, így nagyon boldog vagyok.”

„Kevin ellen nagyon nehéz lesz, elképesztően adogat, és meg kell jegyeznem, nagyszerű példakép a gyerekeknek abból a szempontból, ahogyan visszatért a sérüléséből. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, nagyon örülök miatta is.”

Nadal karrierje 16. GS-tornáját nyerheti meg vasárnap, míg a US Openen 2010 és 2013 után harmadszor diadalmaskodhat.

US OPEN (50 400 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Del Potro (argentin, 24.) 4:6, 6:0, 6:3, 6:2
Korábban
Anderson (dél-afrikai, 28.)–Carreno Busta (spanyol, 12.) 4:6, 7:5, 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik