US Open: Plísková Venus után Serena Williamset is kiejtette

Vágólapra másolva!
2016.09.09. 06:56
null
Serena Williams meglepetésre kiesett a US Openről, ezzel a világelsőség is ugrott (Fotó: AFP)
A US Open elődöntőjében a nőknél a cseh Karolína Plísková nagy meglepetésre két szettben legyőzte az első helyen kiemelt amerikai Serena Williamset, így bejutott a fináléba, ahol Angelique Kerberrel találkozik, aki a másik ágon Caroline Wozniacki ellen nyert.






Az első szettben rá sem lehetett ismerni Serena Williamsre, aki a meccs elején, már 1:2-nél elveszítette adogatójátékát, ezáltal végig az eredmény után kellett rohannia. A világelsőt ez görcsössé tette és sokat hibázott, ezzel szemben Plísková csodálatos formában játszott, az első szettet 6:2-re meg is nyerte.

A második játszma már sokkal szorosabb volt, a felek fej fej mellett haladtak végig, tie break döntött. Ebben is a cseh bírta tovább idegekkel, Serena Williams három szerváját is elveszítette – az utolsó a szettbe került.

A másik ágon a második helyen kiemelt Kerber két szettben simán legyőzte Wozniackit, ezzel a német bejutott a fináléba, és mivel Serena Williams kiesett, eldőlt, hogy a német a US Open után megelőzi a világranglistán eddig éllovas Williamset.

US OPEN (46 303 400 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Ka. Plísková (cseh, 10.)–S. Williams (amerikai, 1.) 6:2, 7:6
Kerber (német, 2.)–Wozniacki (dán) 6:4, 6:3

FÉRFI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
F. López, M. López (mindkettő spanyol)–Carreno Busta, García-López (mindkettő spanyol) 3:6, 6:7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik