US Open: Plísková kiesett, hétfőtől Muguruza a világelső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.06. 19:53
null
Repül az ütő, Coco Vandeweghe pedig szárnyal (Fotó: AFP)
A hazai környezetben szereplő Coco Vandeweghe 7:6, 6:3-ra legyőzte Karolína Plískovát az Amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) női egyesének negyeddöntőjében. Ez azt jelenti, hogy hétfőn a spanyol Garbine Muguruza váltja a cseh játékost a világranglista élén.

 

Sloane Stephens és Venus Williams után Coco Vandeweghén volt a sor, hogy harmadik amerikaiként bejusson a női egyes elődöntőjébe. A világelső Karolína Plískovát kellett ehhez legyőznie, ami nem okozott neki gondot. A cseh már a 3. fordulóból is nehezen jutott tovább (mérkőzéslabdáról fordított a kínai Csang Suaj ellen), és most is messze volt a legjobbjától. Nemcsak a mérkőzést vesztette el, hanem a világelsőséget is. A megtartásához döntőbe kellett volna jutnia – ahogy tavaly is tette –, így viszont jövő hétfőtől a spanyol Garbine Muguruza áll majd a világranglista élén, életében először.

Vandeweghe az idei Australian Open után másodszor jutott elődöntőbe Grand Slam-tornán. Sikere azt jelenti, hogy már csak Madison Keysnek kell nyernie a színamerikai elődöntőhöz. Az észt Kaia Kanepi lesz az ellenfele. A US Openen legutóbb 1981-ben jutott négy hazai játékos a legjobb négy közé női egyesben. Akkor Martina Navratilova, Chris Evert, Barbara Potter és a végső győztes Tracy Austin vitte véghez ezt a bravúrt.

US OPEN (50 400 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Vandeweghe (amerikai, 20.)– Ka. Plísková (cseh, 1.) 7:6 (7–4), 6:3
KÉSŐBB
csütörtök, 1.00: Keys (amerikai, 15.)–Kanepi (észt)
KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Stephens (amerikai)–Sevastova (lett, 16.) 6:3, 3:6, 7:6 (7–4)
V. Williams (amerikai, 9.)–Kvitová (cseh, 13.) 6:3, 3:6, 7:6 (7–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik