US Open: Nem tartozom közéjük – Wawrinka; De igen – Djokovics

Vágólapra másolva!
2016.09.12. 11:10
null
Stan Wawrinka (jobbra) fogadja Novak Djokovics gratulációját a US Open döntője után (Fotó: Reuters)
Az amerikai nemzetközi teniszbajnokságon (US Open) megszerzett trófeája után is szerényen értékelt a svájci Stan Wawrinka, aki a vasárnapi döntőben a címvédő szerb Novak Djokovicsot verte meg négy szettben.

 

„Nagyon messze vagyok a nagy négyestől, azaz Novaktól, Roger Federertől, Rafael Nadaltól és Andy Murraytől. Nézzék csak meg, mennyi tornát nyertek ők az elmúlt tíz évben. Valóban van három Grand Slam-győzelmem, akárcsak Murraynek, de ő rengeteg 1000-es versenyt is nyert. Ezért nem tartozom közéjük” – jelentette ki a 31 éves Stan Wawrinka, aki az ausztrál Ken Rosewall 1970-es, 35 évesen aratott diadala óta a legidősebb US Open-bajnok.

Wawrinka kifejtette, barátjának és nagy bajnoknak tartja Djokovicsot, és nélküle nem tartana ott, ahol jelenleg tart.

„Nagyon régóta ismerjük egymást, és sokszor volt alkalmam vele edzeni vagy meccselni a nagy tornákon. Most teljesen üres vagyok, mindent kitettem a pályára az elmúlt két hétben” – tette hozzá.

Novak Djokovics úgy fogalmazott, ellenfele fizikailag és mentálisan is jobb volt nála, és mindig tudta a pályán, hogy mi a teendő.

„Szerintem ott a helye a legjobbak között, megnyert három Grand Slamet, olimpiai aranya is van, és remekül játszik a nagy meccseken. Kiválóan adogat, jól mozog, tökéletes játékos” – dicsérte a szerb világelső a riválisát, aki összesítésben csak egyetlen ponttal szerzett többet a döntőben (144–143).

Wawrinka edzője, Magnus Norman elmondta, a svájci szereti a kemény ütéseket, és ez nincs Djokovics ínyére:

„Stan alighanem azon kevesek egyike, aki jobb napjain le tudja ütni a pályáról Novakot” – vélekedett a svéd tréner.

Wawrinka 19–5-re szépített Djokovics ellen kettejük 2006 óta tartó párharcában, és 2014 januárja óta sorozatban 11. tornadöntőjét nyerte meg.

EMLÉKEZTETŐ

US OPEN (46 303 400 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Wawrinka (svájci, 3.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:7, 6:4, 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik