US Open: Nadal feladta az elődöntőt, Djokovics nem hibázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.08. 07:03
null
Juan Martín del Potro vigasztalja a meccset feladó Rafael Nadalt (Fotó: AFP)
Rafael Nadal sérülés miatt nem tudta befejezni a Juan Martín del Potro elleni elődöntőt az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnokságának (US Open) pénteki versenynapján, így a két játszmát megnyerő argentin játékos jutott be a férfi egyes vasárnapi fináléjába.

 

Rafael Nadal elveszített adogatójátékkal kezdte a mérkőzést, de rögtön sikerült ellopnia Juan Martín del Potróét, sőt amikor 4:4-nél megint az ellenfél csinált pontot az ő szerváiból, újra visszabrékelt – méghozzá két játszmalabdát hárítva! A szett rövidítésbe torkollott, és azt az argentin nyerte meg (7–3, 7:6).

A másodikban is Del Potro vezetett 2:1-re, amikor Nadal sérülés miatt ápolást kért. A jobb combját masszírozták hosszasan, ám a fájdalom aligha múlt el, mert a spanyol játékos azonnal elveszítette az adogatójátékát. A következő játék is Del Potróé lett, aztán Nadal – bár egy vonalbírói bekiabáláson felhúzta magát – a saját szerváiból szépített.

Del Potro következő adogatásaiból a futni alig tudó Nadal labdamenetet sem tudott nyerni, majd a saját adogatását elveszítve elbukta a második játszmát is (6:2).

Ebben a helyzetben nem volt értelme a folytatásnak – Nadal feladta a meccset, Del Potro bejutott a döntőbe!

Az argentin ellenfele a kétszeres győztes Novak Djokovics lesz, aki három szettben legyőzte a japán Nisikori Keit. Ha a szerb teniszező vasárnap is győztesen hagyja el a pályát, beéri az amerikaiak legendáját, Pete Samprast (14) a Grand Slam-tornagyőztesek rangsorában, és már csak Nadal (17), valamint Roger Federer (20) lesz előtte.

US OPEN, NEW YORK (53 000 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Del Potro (argentin, 3.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7–3), 6:2-nél Nadal feladta
Djokovics (szerb, 6.)–Nisikori (japán, 21.) 6:3, 6:4, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik