US Open: levette a pólóját a teniszezőnő, a bíró figyelmeztette – videó

Vágólapra másolva!
2018.08.29. 17:51
A francia Alizé Cornet három játszmában kikapott a svéd Johanna Larssontól a US Open első fordulójában. A mérkőzésen egy nem mindennapi közjátéknak lehettek szemtanúi a nézők: a második és a harmadik szett között, a nagy hőségre való tekintettel elrendelt szünet után Cornet fordítva felvett pólóban érkezett vissza a pályára, ahol gyorsan levette, majd jól visszavette azt – ezért azonban a bíró (sportszerűtlen magatartás címén) figyelmeztetést adott neki.

A világranglista 31. helyén álló francia teniszező nem értett egyet a döntéssel – egy újabb figyelmeztetés már egy játék nélküli pontot jelentett volna az ellenfelének –, a játékvezető viszont azzal magyarázta a figyelmeztetést, hogy a nők nem öltözhetnek át a pályán.

Az eset a Twitteren is nagy hullámokat keltett, sokak szerint szexizmus, hogy a férfiak igen, a nők viszont nem öltözhetnek át a pályán. Mások azzal magyarázták a játékvezető döntését, hogy Cornet késleltette a játékot, és ezért figyelmeztették – ha ez egy szünetben történik a padjánál, nem kapott volna büntetést.

Eurosport IT on Twitter

Spogliarello vietato Alizé #Cornet ha la maglia al contrario, se la cambia in campo ma il giudice non gradisce: WARNING Segui il LIVE-BLOGGING https://t.co/h9wsOKl8WA #USOpen #EurosportTENNIS https://t.co/rZStVwqMQW



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik