US Open: Kerber nem érez nyomást a világelsőség miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.28. 12:50
A világranglistán második Angelique Kerber nem érez nyomást azért, mert egy esetleges US Open-győzelemmel a női tenisz-világranglista élére ugorhat.

A 28 éves játékos az idei szezonban eddig impozáns mérleggel büszkélkedik: megnyerte az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokságot, Wimbledonban és a riói olimpián pedig a döntőig menetelt. A világranglista éllovasa 2013 eleje óta Serena Williams, de Kerber átveheti tőle a pozíciót, ha nyer Flushing Meadowsban. Ezt már a múlt heti, cincinnati tornán is megtehette volna, ám ott a fináléban kikapott, így maradt a rangsor második helyén.

„Igyekszem nem túl nagy nyomást tenni magamra" – nyilatkozta, s hozzátette: csodálatos lenne egyszer világelsőnek lenni, de most nem erre figyel.

„Megpróbálok minden pillanatot élvezni, mert ez az egyik legjobb szezonom" – mondta. Kiemelte, hogy az elmúlt hetekben rengeteg pozitív élményben volt része, és magabiztosnak érzi magát.

A második helyen kiemelt Kerber a világranglistán 116. szlovén Polona Hercoggal találkozik a hétfőn kezdődő US Open első fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik