US Open: Djokovics már sok volt Murraynek; 96 éve nem volt ilyenre példa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 07:39
null
Djokovics sorozatban nyolcadszor jutott be a US Open elődöntőjébe (Fotók: Reuters)
Az első helyen kiemelt Novak Djokovics három és fél órás meccsen, négy játszmában nyert Andy Murray ellen az Amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) negyeddöntőjében. A legjobb négy között a Stanislas Wawrinkát búcsúztató Nisikori Kei lesz az ellenfele. A nőknél Serena Williams ugyan elbukta az első három játékot a negyeddöntőben, de utána hengerelt, és két szettben legyőzte az olasz Flavia Pennettát.

A 2012-es férfidöntő „visszavágóján" az aktuális világelső Novak Djokovics és az akkori győztes Andy Murray csapott össze. A páros több hosszú labdamenetet is produkált, a szerb klasszis rövidítésben hozta az első szettet, majd a másodikban is 3:1-re vezetett, de utána Murray visszajött, és a második játszmát ő húzta be ugyanilyen formában. A láthatóan frissebb Djokovics már egyértelműen dominált a harmadik játszmában, amelyet 6:2-vel hozott. Ezután Murray ugyan bréklabdához is jutott a negyedik szett legelején, de nem tudott élni vele, Djokovics pedig a tizedik játékban elvéve ellenfele szerváját, három és fél óra alatt behúzta a meccset.

„Mindketten a legjobbunkat adtuk. Néha a játék nem volt annyira szép, sok volt a ki nem kényszerített hiba, de ez abból következett, hogy az első két szett sokat kivett belőlünk. Most valószínűleg aludni fogok, vagy partizni. Mit javasoltok?" – tette fel a kérdést Djokovics.

Djokovics sorozatban nyolcadszor jutott be a US Open elődöntőjébe, ahol a Stanislas Wawrinkát kiejtő Nisikori Kei lesz az ellenfele. Nisikori 1918 óta az első japán, aki idáig jutott az amerikai GS-tornán, akkor Kumagae Icsija vitte véghez ezt a bravúrt. Nisikori öt szettben múlta felül a negyeddöntőben a svájci Stanislas Wawrinkát.

„Remélem, hogy ez nagy hír Japánban" – mondta Nisikori a 4 óra 15 percig tartó meccs után.

Serena Williams csak az elején nem találta a fonalat
Serena Williams csak az elején nem találta a fonalat

A nőknél Serena Williams ugyan elbukta az első három játékot a negyeddöntőben, de utána hengerelt, és két játszmában megverte az olasz Flavia Pennettát.

„Magam sem hittem el, hogy kettős brékhátrányba kerültem a meccs elején, de éreztem, hogy ez még nem a világvége. Nem gondoltam, hogy rosszul játszanék. Úgy voltam vele, ha ellenfelem tartani tudja azt a szintet, akkor megérdemli, hogy nyerjen. Én csak arra koncentráltam, hogy kicsit jobb legyek" – mondta a mérkőzés után Serena Williams.

Az amerikai játékos az elvesztett három játék után sorozatban hatot nyert, ezzel behúzta az első szettet. Pennetta a másodikban 2:1-re vezetett, de utána már nem lett övé több játék, így elbukta a találkozót. Williams sorozatban a 19. meccsén győzött Flushing Meadowsban, és Chris Evert után az első női teniszező lehet, aki egymás után háromszor diadalmaskodik a US Openen. Williams idén még nem nyert GS-tornát, legutóbb 2006-ban (amúgy ebben az évezredben egyedül akkor) zárult úgy szezon, hogy nem vívhatott a négy nagy verseny egyikén sem finálét.

A négy között az orosz Jekatyerina Makarovával csap össze, aki egyéniben először jutott Grand Slam-tornán elődöntőbe, miután 6:4, 6:2-re felülmúlta Viktorija Azarenkát. Makarova női párosban és vegyes párosban már nyert Grand Slam-trófeát, egyéniben azonban eddig a negyeddöntő volt a legjobb szereplése a legrangosabb viadalokon.

US OPEN, NEW YORK (38 251 760 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Murray (brit, 8.) 7:6, 6:7, 6:2, 6:4
Nisikori (japán, 10.)–Wawrinka (svájci, 3.) 3:6, 7:5, 7:6, 6:7, 6:4
KÉSŐBB
Berdych (cseh, 6.)–Cilic (horvát, 14.)
Monfils (francia, 20.)–Federer (svájci, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Pennetta (olasz, 11.) 6:3, 6:2
Makarova (orosz, 17.)–Azarenka (fehérorosz, 16.) 6:4, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐBEN
S. Williams (amerikai, 1.)–Makarova (orosz, 17.)
Peng Su-aj (kínai)–Wozniacki (dán, 10.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik