HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.09.10 11:09 Frissítve: 2018.09.10 11:25

US Open: Djokovics és a WTA véleményezte a Williams-balhét

A női versenyeket szervező WTA egyenlő bánásmódot kér minden teniszezőnek, és szeretné elérni, hogy minden tornán engedélyezett legyen az edzői tanácsadás.

HIRDETÉS
Serena Williams az egyik szombati vita közben (Fotó: AFP)

 

A szervezet azután tette közzé ezzel kapcsolatos felhívását, hogy a US Open szombati női egyes döntőjét botrányos jelenetek tarkították. A végül vesztes Serena Williamset háromszor is figyelmeztette a portugál székbíró, Carlos Ramos, először tiltott edzői tanácsadásért, majd az ütője összetöréséért, végül azért, mert megsértette őt. Az utóbbi két intés pontbüntetéssel, illetve egy játék elvesztésével is járt – utóbb pénzbüntetést is kapott.

A reklamáló Williams tolvajnak nevezte a játékvezetőt, később pedig azt nehezményezte, hogy nem kap a férfi játékosokkal azonos bánásmódot, mert szerinte ha egy férfi mondja ezt, nem büntették volna meg. A sportágon belül és kívül sokan támogatják a volt világelső amerikai teniszezőt, köztük a WTA is.

 
Serena Williams: Ledöbbentem, de folytatom a harcot a nőkért

„A WTA-nak az az álláspontja, hogy nem szabadna különbséget tenni a férfi, illetve női játékosok érzelemnyilvánításainak megítélésében, és azon dolgozik, hogy minden teniszezőt egyformán kezeljenek. Az a véleményünk, hogy szombat este ez nem így volt” – fogalmazott közleményében Steve Simon, a WTA vezetője.

A férfi egyes győztese, Novak Djokovics is úgy véli, Ramosnak nem kellett volna ennyire szigorúnak lennie.

„Megváltoztatta a mérkőzés menetét – mondta a bíró ítéleteinek következményéről a szerb játékos. – Szerintem ez talán szükségtelen volt. Mindannyian küzdünk az érzelmeinkkel, különösen, amikor egy Grand Slam-trófeáért harcolunk.” 

Ezzel együtt Djokovics szerint Simonnak nincs igaza abban, hogy a férfiakat és a nőket máshogy kezelik a pályán.

„Én nem így látom, egyáltalán nem” – jelentette ki.

Az első figyelmeztetést tiltott edzői tanácsadásért kapta Serena Williams – trénere, Patrick Mouratoglou a lelátóról próbált kézjelekkel instrukciókat adni tanítványának, bár a játékos saját bevallása szerint ezeket egyáltalán nem látta –, ez a férfimeccseken nem engedélyezett, a nőknél viszont igen, kivéve a GS-tornákat.

Bár Williams azt mondta, ő betartja a szabályokat és sohasem kap edzői utasításokat mérkőzés közben, Mouratoglou bevallotta, hogy ő bizony ad tanácsokat, és szerinte minden kollégája ezt teszi.

„Azt is gondoljuk, hogy az edzői tanácsadás kérdésével is foglalkozni kell, és engedélyezni kell a sportágban – tette hozzá Simon. – A WTA támogatja a pályán való tanácsadást a szabályok szerint, de át kell gondolnunk a szabályozást.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2012.08.18 18:08:00

Olimpiai sztárok

Miután eddigi gyűjtésünkből kimaradt, most egy önálló anyaggal kedveskedünk az olimpiai bajnok brazil női röplabdacsapat tagjának.

2012.08.18 15:03:01

Olimpiai sztárok

Tom Daley itt, ott és amott: érettségi, tévéműsor, csajozás, tetoválás, önéletrajzi könyv dedikálása.

2012.08.17 17:16:47

Olimpiai sztárok

Egy végzős gimnazista lány vette a bátorságot, és elhívta Chad Le Clost táncpartnernek a szalagavatóra. Megérte bátornak lenni.

2012.08.17 12:26:17

Olimpiai sztárok

Olimpiai bajnokokkal töltené meg a VIP-páholyt az Arsenal a PL-nyitányon. Van is jelentkező, az igazán nagy halaknak azonban jobb dolguk is akad.

2012.08.16 17:55:01

Olimpiai sztárok

A londoni női labdarúgótorna ezüstcipőse az ötkarikás diadal után átadta a diéta helyét a lazításnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS