HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.09.07 10:57 Frissítve: 2018.09.07 11:28

US Open: a tető lehet az oka az extrém időjárásnak

Vélhetően a 2016-ban átadott tetőszerkezet miatt tapasztalható a korábbiaktól eltérő, extrém időjárás az amerikai nyílt teniszbajnokság legnagyobb pályáján, az Arthur Ashe Stadionban.

HIRDETÉS

 

A 23 771 néző befogadására alkalmas arénában a nagy hőség és a magas páratartalom miatt alig van levegő: több sztárjátékos, köztük Roger Federer és Novak Djokovics is arra panaszkodott, hogy szinte megfulladtak a mérkőzéseik közben.

Még sohasem izzadtam ennyire. Megkérdeztem a mérkőzésvezetőt, hogy nem akarnak-e használni ventillátort vagy légkondicionáló berendezést, mire azt válaszolta, hogy csak a folyosókról beáramló levegő van, semmi más” – mondta az ausztrál John Millman felett aratott negyeddöntős győzelmét követően Novak Djokovics, a verseny hatodik kiemeltje.

Fantasztikus, hogy van tető, de figyelembe véve, hány játékos panaszkodott légzési nehézségekre, a szervezőknek el kellene gondolkoznia néhány dolgon” – fogalmazott a korábbi világelső szerb sztár.

Az Arthur Ashe Stadion tetőszerkezetét két év alatt 150 millió dollárból építették fel. A beruházást megelőzően amellett, hogy esőben nem lehetett játszani, a játékosok sokszor panaszkodtak a pályán folyamatosan kavargó szélre. Ez a probléma két éve megoldódott ugyan, ám úgy tűnik, a szervezőknek új gondokkal kell szembenézniük.

Az idei időjárási körülmények között gyakorlatilag megszűnt a levegőáramlás az arénában” – jelentette ki Chris Widmaier, az amerikai szövetség (USTA) szóvivője.

A tetőt úgy tervezték, hogy a légkondicionáló berendezés csak akkor tud a megfelelő hatékonysággal üzemelni, ha a szerkezet be van csukva. Meg sem fordult a fejünkben, hogy a használatára akkor is szükség lehet, amikor nincs bezárva a tető” – fogalmazott Widmaier.

Két éve nincs szinte semmi légmozgás a stadionban. Ez mindent megváltoztatott a US Openen, hiszen minden ruhádat átizzadod a meccsek alatt” – mondta Roger Federer, aki a Millmantől elszenvedett vereségét követően kijelentette, pályafutása során még sohasem fordult elő vele olyan, hogy alig kapjon levegőt.

Minden egyes torna után összegezzük, miben voltunk erősek és miben kell fejlődnünk. Idén biztosan meg fogjuk vizsgálni, hogyan tudnánk jobbá tenni a körülményeket a játékosok számára az Arthur Ashe-en” – jelentette ki Widmaier.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.16 23:19:34

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. A nagy bravúrok által elért szint megtartásához Fucsovics Mártonra is szükség lesz.

2018.09.16 16:28:57

Tenisz HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Piros Zsombor nem tudta megismételni pénteki teljesítményét, 3–2-es cseh győzelem.

2018.09.16 12:47:48

Tenisz KLEIN RON (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Valkusz Máté Jirí Vesely ellen lépett pályára és egy szettnyi jó játékot követően kikapott Jirí Veselytől.

2018.09.13 21:18:41

Tenisz MEZEI DÁNIEL

ALAPVONAL. Nemcsak én akartam látni az immár nemzetközileg is magasan jegyzett Fucsovicsot játszani, hanem sok-sok fiatal magyar teniszpalánta is. Akiknek ő a példaképe.

2018.09.12 21:28:27

Tenisz GYŐRI FERENC

A következő öt évben a Dorko nevű hazai márka öltözteti legjobbjainkat minden korosztályban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS