Túl a számokon – Malonyai Péter jegyzete

MALONYAI PÉTERMALONYAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2018.02.04. 23:37

Tudom, hogy mostanság csak a győzelem érdemel dicshimnuszt a sportban – nálam nem feltétlenül. Én bizony leragadtam ott, hogy a felek igazi sportemberként, erejüket nem kímélve küzdjenek meg egymással pillanatról pillanatra, függetlenül az előzményektől, a körülményektől, az esélyektől.
Nos, ennek alapján megemelem a kalapom a magyar Davis-kupa-csapat előtt. Köszönöm nekik, hogy visszahoztak valamit a múltból, nem a statisztikákra, hanem az érzelmekre építettek.
Nos, ennek alapján megemelem a kalapom a magyar Davis-kupa-csapat előtt. Köszönöm nekik, hogy visszahoztak valamit a múltból, nem a statisztikákra, hanem az érzelmekre építettek.

A legjobb példa rá a szombati páros, amikor Fucsovics Mártont és Balázs Attilát az sem zökkentette ki minden sportoló elé állítható mentalitásából, hogy két szett előnyt egyenlítettek ki a belgák, hanem tették a dolgukat tovább becsülettel, s végül a döntő játszmát megnyerték.

Miközben nem teniszmeccset láttam, hanem valódi sportesemény szemlélője lehettem – remélem, értik, sőt érzik a különbséget.

Ne feledjük, ez a Davis-kupa nyolcaddöntőjében történt, a világ legjobb tizenhat teniszcsapata között. Ahol a számok (ranglistahelyezések) alapján nem feltétlenül van helyük a magyar teniszezőknek, ám csapatversenyről van szó, ahol a csapat, sőt a CSAPAT legalább olyan fontos összetevő, mint az ilyen vagy olyan rangsor. És ebben a kategóriában a hétvégi vereségtől függetlenül az oroszok elleni bravúr után újra továbbjutottak a magyar fiúk. Éppen emiatt jó esélyük van rá, hogy ősszel, a világcsoportban maradásért küzdve újra sikerrel járjanak.

Érdemes figyelni a játékosok nyilatkozatait is. A páros után Fucsovics megköszönte Balázsnak, hogy a nehéz pillanatokban úgymond húzta magával, Balázs arról beszélt, hogy ha a vasárnapi első egyes után marad még esély, talán jobb lenne, ha a pihentebb Piros Zsombor játszana helyette. Tehát az esetleges siker érdekében még magát is kihagyná a csapatból.

Nos, Piros végül tét nélküli meccsen léphetett pályára, ám ahogy a végeredmény, úgy ez sem lényeges. A fontos, hogy csapatunk van – pályán és pályán kívül együtt van a társaság.

Csapatunk a talán legkeményebb egyéni sportágban.

Mi ez, ha nem siker a javából?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik