nemzetisport.hu 2018.04.19 13:33 Frissítve: 2018.04.19 13:54

Tenisz: Wozniacki jövőre bojkottálhatja a Miami Opent

Caroline Wozniacki jövőre bojkottálhatja a Miami Opent, a női tenisz-világranglista második helyén álló dán játékos ugyanis úgy ítélte meg, hogy a szervezők nem vették komolyan az őt és családját ért halálos fenyegetéseket.

Caroline Wozniacki még gondolkodik a miami folytatáson (Fotó: AFP)

 

 

A korábbi világelső a márciusi, floridai torna második fordulójában három szettben kikapott a Puerto Ricó-i Mónica Puigtől, majd úgy nyilatkozott, a találkozó közben több szurkoló is halálosan megfenyegette a hozzátartozóit.

Akkor azt mondta, bosszantó, hogy a biztonsági emberek semmit sem tettek, de reméli, a torna szervezői komolyan veszik a történteket.

Eltelt egy hónap, és az Australian Open idei győztes csalódottságának adott hangot, amiért a torna igazgatója, James Blake ellenszenves közleményben reagált az akkori felvetésére. A korábbi teniszező kijelentette, hogy „a szervezők, a WTA képviselői és a biztonsági szolgálat emberei is ott voltak a mérkőzéseken, és nem voltak szemtanúi semmilyen fenyegetettségnek, ami a játékosok vagy a családtagjaik ellen irányult.”

Wozniacki erre úgy reagált, döntenie kell, hogy vissza szeretne-e menni még valaha Miamiba vagy sem. „Még nem határoztam, mert reméltem, hogy Blake állást foglal az ügyben. Azonban nem tette meg. Meglepett a reakciója főleg azok után, hogy ő is átélt hasonló zaklatást, amikor három évvel ezelőtt tévedésből letartóztatták New Yorkban. Megpróbáltam elfelejteni az egészet, de most is azt gondolom, fontos volt, hogy felszólaltam a történtek miatt” – mondta Wozniacki.

Hozzátette, barátja, David Lee unokahúga és unokaöccse könnyek között távozott az ominózus márciusi mérkőzésről. „Négy-öt napig alig bírtam aludni, David síró rokonainak el kellett magyaráznom, hogy ez nem normális dolog, és az embereknek nem szabadna így viselkedniük.”

2019.04.18 08:41:41

Tenisz KLEIN RON

Nem a játékával van gond, csupán meccs- és önbizalomhiányban szenved.

2019.04.10 23:56:57

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Egyik hozzászóló sem lehet olyan szigorú vele, mint amilyen ő saját magával.

2019.03.15 18:33:24

Tenisz L. PAP ISTVÁN

Amikor feltűnt, mindenki gyűlölte. Amikor visszavonult, mindenki istenítette. Ma a világ egyik legszórakoztatóbb televíziós szakkommentátora.

2019.03.08 22:53:48

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Magyarországon szinte egyedülálló, amit elértek.

2019.03.02 23:55:42

Tenisz THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Állt még a World Trade Center.