Tenisz-vb: Ferrer legyőzésével Wawrinka „életben maradt”

Vágólapra másolva!
2013.11.08. 18:17
A Londonban zajló ATP-világbajnokság A-csoportjának harmadik fordulójában Stanislas Wawrinka szetthátrányból fordított a spanyol David Ferrer ellen, így megőrizte esélyét a továbbjutásra. A svájci versenyző akkor lesz ott az elődöntőben, ha a 21 órakor kezdődő mérkőzésen Tomás Berdych nem győzi le Rafael Nadalt.

A fordulatokban gazdag első szettben Wawrinka már 5:2-re is vezetett, 5:3-nál a játszmáért adogathatott, de szettlabdáig sem jutott el, a spanyol versenyző ugyanis visszavette elveszített adogatójátékát.

SZAVAZÁS

Ki nyeri az ATP-vb-t?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Öt ötnél, egy maratoni gém végén Ferrer az ötödik bréklabdáját kihasználva ismét elvette a svájci adogatását, aki azonban a következő játék során fogadóként labdamenetet sem veszített, így jöhetett a rövidítés, amelyet a továbbjutási esélyét már korábban elveszítő spanyol teniszező nyert 7–3-ra.

A második játszmában egy brék döntött: Wawrinka 1:1-nél vette el ellenfele adogatását, ezt követően pedig bréklabdához sem engedte jutni Ferrert, ezzel a 46 perces szett során egyenlített.

A döntő játszmában pedig már nem volt kérdés, a svájci háromszor is kibabrált fogadóként Ferrerrel, és adogatójátékai során sem remegett meg, így 6:1-re megnyerte a szettet.

Wawrinka pályafutása során ötödször nyert a spanyol ellen, és ott lesz a vb-elődöntőben, ha a cseh Tomás Berdych este nem győzi le Rafael Nadalt.

Érdekesség a svájci teniszezővel kapcsolatban, hogy ezen a világbajnokságon eddig nyolc szettet játszott, és mindannyiszor eljutott hat megnyert játékig. Apró szépséghiba, hogy négy játszmát tie-break során elbukott.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (6 000 000 dollár, kemény pálya)
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Wawrinka (svájci, 7.)–Ferrer (spanyol, 3.) 6:7, 6:4, 6:1
KÉSŐBB
Nadal (spanyol, 1.)–Berdych (cseh, 5.)
Az állás:
1. Nadal 2/0 (4:0), 2. Wawrinka 2/1 (4:4), 3. Berdych 1/1 (3:2), 4. Ferrer 0/3 (1:6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik