Tenisz: top15-ös játékos is nevezett a budapesti ATP-tornára

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2017.03.13. 13:50
Információnk szerint a Magyar Teniszszövetség hamarosan bejelenti, hogy a világranglista 15. helyén álló Lucas Pouille is pályára lép az április 24. és 30. között rendezendő magyarországi ATP-versenyen.

A szerb Viktor Troicki, a ciprusi Markosz Bagdatisz, valamint az ukrán Alekszandr Dolgopolov után a francia Lucas Pouille nevezése is biztossá vált az április 24. és 30. között a Nemzeti Edzésközpontban rendezendő budapesti ATP-tornára.

A 23 éves francia tavaly a negyeddöntőig jutott a US Openen, a legjobb tizenhat között öt játszmában győzte le a spanyol Rafael Nadalt. Az idén a döntőig verekedte magát a Marseille-ben rendezett 250-es versenyen, a dubai 500-ason pedig a legjobb négy között szenvedett vereséget a brit Andy Murraytől.

Hétfőtől ismét 15. a világranglistán, ezzel beállította karriercsúcsát. Tavaly a játékosok szavazatai alapján az év legtöbbet fejlődő teniszezőjének választották meg. Példaképe Roger Federer, akivel együtt készült a téli alapozó időszakban – a legendás svájci szerint nagy jövő várhat a franciára.

Úgy tudjuk, a következő napokban egy top30-as és egy top50-es nevezőt is bejelent a Magyar Teniszszövetség – 250-es ATP-tornát egyébként még sohasem rendeztek Magyarországon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik