Tenisz: szponzorai sorra hátrálnak ki Sarapova mögül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.08. 12:05
Sokba kerülhet Marija Sarapovának, hogy januárban, az idei Ausztrál Openen megbukott a doppingteszten, szponzorai és főtámogatói ugyanis sorra hátrálnak ki az orosz teniszezőnő mögül.

Elsőként a Nike sportszergyártó cég jelezte, hogy az ügy miatt kénytelen megszakítani az együttműködést a 28 éves Sarapovával, majd nem sokkal később a svájci TAG Heuer jelentette be, hogy felfüggesztette a teniszezőhölggyel folytatott tárgyalásokat, és az eredeti szándékával ellentétben mégsem hosszabbítja meg a tavalyi év végén lejárt szerződést a sportolóval.

Érzékeny veszteség ez Sarapovának, aki az amerikai Forbes kimutatása szerint a világ egyik legjobban kereső női sportolója volt eddig – 2015-ben például csaknem 30 millió dollárt keresett szponzorszerződéseinek köszönhetően.

Mint ismert, a Nike februárban a Fülöp-szigeteki ökölvívó-legendával, Manny Pacquiaóval is felbontotta támogatói szerződését, miután a bokszoló homofób megjegyzéseket tett, és azt mondta: „Ha a férfiak férfiakkal közösülnek, a nők pedig nőkkel, akkor rosszabbak, mint az állatok”.

Marija Sarapova hétfőn ismerte el, hogy pozitív doppingmintát adott az idei Ausztrál Openen, január 26-án, a Serena Williams elleni negyeddöntője napján. A teniszezőnő a hírek szerint egyéves eltiltásra számíthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik