Tenisz: szeptember 27-én kezdődhet a Roland Garros

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.24. 11:38
Helyi sajtóhírek szerint további egy héttel elhalasztják a francia nyílt teniszbajnokságot, amely így szeptember 27-én kezdődhet el.

Az eredetileg május 24. és június 7. közötti időszakra kiírt Roland Garrost a koronavírus-járvány miatt kellett halasztani. Március közepén a szervezők a szeptember 20. és október 4. közötti kéthetes periódust jelölték ki, pénteken viszont ezen is módosítottak a Le Parisien című újság riportja szerint.

A lap úgy tudja, ezzel a lépéssel a férfi viadalokat szervező ATP-nek és a női versenyekért felelős WTA-nak is nagyobb mozgásteret adnak egy új versenynaptár kialakításához. A Le Parisien azt írja, amennyiben a New York-i US Opent nem lehet megtartani augusztus 31-től, akkor a szeptember 27-én rajtoló salakpályás Grand Slamet megelőzően Madridban és Rómában is lehetne tornát rendezni, melyek kiváló felkészülési lehetőséget adnának a Roland Garrosra.

A másik érv az, hogy a torna így nem ütközne a Tour de France országúti kerékpáros körversennyel, amely jelen állás szerint szeptember 20-án zárul Párizsban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik