nemzetisport.hu 2017.04.25 19:34 Frissítve: 2017.04.25 19:59

Tenisz: S. Williams alaposan kiosztotta a rasszista Nastasét

Mint arról korábban beszámoltunk, Ilie Nastase, a korábbi román teniszcsillag rasszista és szexista megjegyzéseket tett, többek között Serena Williams születendő gyermekét is sértő kijelentésekkel illette.

 

 

A riporterek egy sajtóeseményen a románok sztárjátékosát, Simona Halepet kérdezték a világelső Serena Williams frissen bejelentett terhességéről, amikor a háttérben Nastase jól hallhatóan megjegyezte: „Lássuk, milyen színű baba lesz. Tejcsoki?”  A RÉSZLETEKRŐL ITT OLVASHAT!

A 35 éves amerikai teniszező az Instagramon reagált a román női tenisz-válogatott szövetségi kapitányának kijelentésére.

„Csalódott vagyok, hogy olyan társadalomban élünk, amiben az olyan emberek, mint Ilie Nastase ilyen rasszista kijelentéseket tehet rólam és a még meg nem született gyermekemről, és szexista kommentárokkal illetheti a társaimat.

Egyszer már említettem, de elmondom még egyszer. Ez a világ messzire jutott, de van még hova fejlődni. Annyi akadályt magunk mögött hagytunk már, igaz, még rengeteg van előttünk. De ez, vagy bármi más, engem nem akadályoz meg abban, hogy szeretetet, reményt, pozitív hozzáállást tanúsítsak. Továbbra is támogatni fogok mindent, ami helyes. 

Veled ellentétben én nem félek. Látod, én nem vagyok gyáva. Felzaklat a szeszélyességem? Miért gyötör téged a mélabúság? Támadhatsz a szavaiddal, megpróbálhatsz megölni a gyűlöleteddel, de mint a levegő, én felemelkedek.

Nagyon köszönöm a Nemzetközi Tenisz-szövetségnek a megfontolást az üggyel kapcsolatban. A támogatásomról biztosíthatlak benneteket” – írta a 23-szoros Grand Slam-győztes, aki a gyermekének is üzent.

„Kedves gyermekem! Akkora erőt adtál nekem, amivel korábban nem tudtam, hogy rendelkezem. Megtanítottad nekem, hogy mit is jelent valójában a derű és a béke. Alig várom már, hogy találkozzunk. Alig várom, hogy jövőre csatlakozz a csapatunkhoz. De a legfontosabb, hogy hihetetlenül boldog vagyok amiatt, hogy megoszthatom veled a világelsőségemet... ma ismét. Alexis Ohanian (Williams kedvese – a szerk.) születésnapján. A világ legidősebb világelsőjétől, a legfiatalabbnak.

A te anyukád.”

 

My Dearest Baby, You gave me the strength I didn't know I had. You taught me the true meaning of serenity and peace. I can't wait to meet you. I can't wait for you to join the players box next year. But most importantly, I am so happy to share being number one in the world with you.... once again today. On @alexisohanian bday. from the world's oldest number one to the world's youngest number one. -Your Mommy

302k Likes, 6,462 Comments - Serena Williams (@serenawilliams) on Instagram: "My Dearest Baby, You gave me the strength I didn't know I had. You taught me the true meaning of..." 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.09 20:39:59

Tenisz GALAMBOS DÁNIEL, DÖMÖTÖR CSABA (FOTÓ)

„A wimbledoni sikerrel nőtt az elvárás és a felelősség, ezzel eleinte nagyon nehezen birkóztam meg.”

2017.11.05 16:15:40

Tenisz nemzetisport.hu

A korábbi térdproblémája újult ki a spanyol klasszisnak a párizsi torna negyeddöntőjében.

2017.11.03 10:41:54

Tenisz nemzetisport.hu

Az ATP-világranglista 84. helyén álló teniszezőnek jól esett, hogy a Cilic elleni meccs után rengeteg pozitív kommentet kapott.

2017.10.31 17:36:45

Tenisz KLEIN RON

A pályán kívül nem igazán értik meg egymást világbajnok társával • Ki lesz az új partnere?

2017.10.28 00:13:41

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mégis, mit keres itt Fucsovics?