Tenisz: Sarapova meghívást kapott a stanfordi tornára

Vágólapra másolva!
2017.06.15. 09:42
Hivatalos meghívót kapott a stanfordi tenisztornára Marija Sarapova.

Az orosz játékos pár napja jelentette be, hogy felépülését követően a július 31-én kezdődő kaliforniai versenyen szeretne visszatérni. Sarapova május 16-án feladta mérkőzését a római salak pályás torna második fordulójában, így biztossá vált, hogy alanyi jogon nem lehet főtáblás Wimbledonban, utóbb pedig az is eldőlt, hogy combsérülése miatt az év harmadik Grand Slam-viadalának selejtezőjében sem indulhat.

„Örülök, hogy visszatérhetek Stanfordba, köszönet ezért a szervezőknek” – üzent közleményben az egykori világelső, aki 2011 után lép ismét pályára ezen a tornán.

A 30 éves Sarapova április 26-án tért vissza doppingesete miatti 15 hónapos eltiltását követően. Stuttgartban az elődöntőig, Madridban pedig – Rómához hasonlóan – a második fordulóig jutott, így jelenleg a 175. helyen áll a világranglistán. A francia nyílt bajnokságra nem kapott szabadkártyát, de mint utóbb kiderült, sérülése miatt nem is tudott volna indulni.

Mivel a teljes füves pályás szezont kihagyja, biztosan nem lesz elegendő világranglistapontja ahhoz, hogy alanyi jogon elinduljon az amerikai nyílt bajnokságon, erre csak szabadkártyával nyílhat lehetősége.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik