Tenisz: Roger Federer még az idén visszatér

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.12.01. 17:38
Az egykori világelső teniszező, Roger Federer öt hónapos pihenés után még idén visszatér.

A svájci játékos is tagja az ázsiai International Premier Tennis League egyik csapatának. A versenysorozat első állomása Tokió, de egyelőre nem biztos, hogy Federer már most, a péntektől vasárnapig tartó viadalon pályára lép. A következő, szingapúri tornát a jövő hét végén rendezik, az indiai Haidarábádba pedig december 9. és 11. között látogat a mezőny.

„Már régóta edzek, és nagyon várom, hogy újra mérkőzéseket játszhassak. Örülök, hogy végre visszatérhetek” – nyilatkozta a 35 éves Federer, aki legutóbb júliusban lépett pályára. Azóta pihent és megpróbált teljesen felépülni a térdműtéte után, hogy megfelelő állapotban legyen a januári Australian Openen.

A 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes Federer 2002 óta először nincs a legjobb tíz között a világranglistán, jelenleg a 16. helyen áll.

Korábban úgy tűnt, hogy a svájci teniszező csak az újévkor rajtoló ausztráliai Hopman-kupán tér vissza kényszerpihenőjét követően.

Az International Premier Tennis League-ben többek között Serena Williams, Nisikori Kei, Jelena Jankovics, Kiki Bertens, Ana Ivanovics, Martina Hingis és Tomás Berdych is szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik