Tenisz: Roger Federer szünetet tart a salakos szezonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.03. 11:24
null
Vasárnap újabb trófeát nyert Federer (Fotó: Twitter)
Csaknem két hónapos kihagyást tervez a miami ATP 1000-es tornát megnyerő Roger Federer, aki így valószínűleg csak a Roland Garroson versenyez a salakos szezonban.

 

A vasárnapi fináléban a Rafael Nadalt 6:3, 6:4-re legyőző Federer hihetetlen formában teniszezik, az idén eddig minden fontos trófeát (Australian Open, Indian Wells, Miami) bezsebelt, ahhoz viszont, hogy jó formáját fenn tudja tartani, pihenésre van szüksége.

EGYRE FELJEBB
Federer és Nadal egyformán két helyet javított a férfi teniszezők világranglistáján: a legfrissebb állás szerint előbbi a negyedik, utóbbi pedig az ötödik.

„Nem vagyok többé 24 éves, néhány dolog nagyon megváltozott, ezért valószínűleg a Garrost leszámítva egyetlen salakos versenyen sem fogok elindulni. Szükségem van a pihenésre, a testemnek regenerálódnia kell, nekem pedig idő, hogy felkészüljek. Amikor egészséges vagyok és jól érzem magam, ilyen teniszre vagyok képes. Ugyanakkor ha nem érzem jól magam, esélyem sincs arra, hogy felvegyem a versenyt a döntőben Rafával. Ezért tartok szünetet a salakos szezonban, így koncentrálhatok a Roland Garrosra, majd utána a füves- és kemény pályás versenyekre” – mondta a svájci klasszis az ESPN-nek.

Federernek 2006 óta először sikerült a „napfényes duplázás”, azaz hogy Indian Wells után Miamiban is elhódítsa a trófeát, összesen pedig már a 91. ATP-tornagyőzelmét aratta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik