Tenisz: Rafael Nadal már biztosan ott lesz a vb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.13. 12:45
Rafael Nadal, aki pályafutása során tizedszer nyerte meg vasárnap a Roland Garros férfiversenyét, már biztos résztvevője az idényzáró londoni tenisz-világbajnokságnak.

A 15-szörös Grand Slam-győztes spanyol játékos sorozatban 13. alkalommal jutott ki a vb-re, amelyet azonban eddig még nem sikerült megnyernie – két elvesztett döntője van 2010-ből, illetve 2013-ból. A 15-szörös Grand Slam-győztes spanyol játékos sorozatban 13. alkalommal jutott ki a vb-re, amelyet azonban eddig még nem sikerült megnyernie – két elvesztett döntője van 2010-ből, illetve 2013-ból.

„Nagyon jó szezonom van eddig, örülök, hogy már most sikerült kvalifikálnom magam a vb-re, főleg, hogy tavaly sérülés miatt nem tudtam elindulni az évzáró versenyen” – mondta az ATP honlapjának Nadal, aki ebben az évben 43/6-os győzelem/vereség mutatónál tart. A spanyol az idén négy tornagyőzelmet aratott (a Roland Garros mellett nyert Monte-Carlóban, Madridban és Barcelonában), továbbá döntős volt az Australian Openen, Miamiban és Acapulcóban is.

Az idei világbajnokságot november 12. és 19. között rendezik a londoni O2 Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik