Tenisz: ő az év legnagyobb mázlistája, nem is lehet vitás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.25. 06:45
null
Peter Polansky idén nagyon jó barátságot ápol Fortuna istenasszonnyal (Fotó: AFP)
A férfi teniszezők világranglistájának 120. helyén álló Peter Polansky méltán pályázhat az év legszerencsésebb játékosa címre, ugyanis 2018-ban mind a négy Grand Slam-tornán szerencsés vesztesként (lucky loser) jutott fel a selejtezőből a főtáblára.

 

A 30 éves kanadai versenyző ezzel történelmet írt, a „lucky loser” kategóriában naptári Grand Slamet ért el, amit korábban senki sem mondhatott el magáról, sőt még arra sem volt példa, hogy egy adott évben valaki háromszor jusson fel GS-verseny főtáblájára szerencsés vesztesként.

Más kérdés, hogy Polansky eddig egyszer sem élt az ölébe hulló lehetőségekkel: az ATP rangsorában egykoron legmagasabban jegyzett kanadai az Australian Openen az orosz Karen Hacsanovtól, a Roland Garroson a francia Pierre-Hugues Herbert-től, míg Wimbledonban az osztrák Dennis Novaktól kapott ki az első fordulóban. A US Openen sem vár rá könnyű feladat, hiszen az első körben a negyedik kiemelt Alexander Zverev az ellenfele. Ha Polansky mégis megveri a németet, azzal máris beállítja karrierje legjobb Grand Slam-szereplését.

A kanadai játékos mellett az olasz Lorenzo Sonego jutott még fel szerencsés vesztesként a főtáblára az év utolsó GS-versenyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik