Tenisz: nyomozás a szövetség ellen; idézés Sávoltnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.28. 12:34
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt rendelt el nyomozást a budapesti IX. kerületi ügyészség a Magyar Teniszszövetség vonatkozásában – áll a hvg. hu birtokába jutott ügyészségi értesítésben.

A portál információi szerint az egyik tagszövetség tett feljelentést, amit az ügyészség megalapozottnak talált, miután olyan információk birtokába jutott, amelyek nagyfokú aggodalomra adnak okot: állítólag megalakult egy cég, amelyben a szövetség egyik tisztségviselője a tulajdonos, és a cégnek átutalt a szövetség egymilliárd forintot egy feladat elvégzésére.

Eközben elképesztő történet jutott a Blikk tudomására: Sávolt Attila testi sértés vétsége miatt kapott idézést a Budakörnyéki Járásbíróságtól. A rendőrséghez eljuttatott feljelentés szerint Sávolt fagyott hógolyókkal dobálta meg a humorista Mogács Dániel feleségét, és sértő módon viselkedett. A lap úgy tudja, a balhé abból indult ki, hogy Sávolt megorrolt szomszédjára, amiért ő – az edző álláspontja szerint – rossz helyen parkolt az autójával a lakóhelyüknél. A Blikk megkeresésére Sávolt ártatlannak vallotta magát.

Azért tenisszel kapcsolatos hírünk is van: sorsoltak a jövő heti párizsi mestertornára. Fucsovics Márton a főtáblán kezd – korábban a selejtezőben sem játszhatott soha! –, első ellenfele kvalifikációból érkező rivális lesz, majd jöhet az olasz Fabio Fognini (már megint...), aztán pedig a harmadik kiemelt Roger Federer, ha a svájci nem lép vissza az utolsó pillanatban. Meg persze Fucsovics két győztes mérkőzésére is szükség lesz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik