Tenisz: nézők nélkül rendezik meg idén a US Opent – hivatalos

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.06.16. 18:55
null
US Open lesz, közönség nem, Nadal nem biztos (Fotó: AFP)
Amint arról hétfőn beszámoltunk, az Egyesült Államok Teniszszövetsége (USTA) döntött, és már csak a kormány jóváhagyására vár, hogy hivatalosan bejelentse: nézők nélkül, szigorú korlátozásokkal, de megrendezi 2020-ban a US Opent. New York állam kormányzója, Andrew Cuomo kedd délután bejelentette, augusztus végétől kezdve megrendezhetik az idei US Opent, de szigorúan nézők nélkül.

 

„Izgatottan várjuk az idei US Opent, amelyet augusztus 31. és szeptember 13. között rendez meg az Egyesült Államok Teniszszövetsége (USTA). A verseny nézők nélkül zajlik majd, de meg lehet nézni tévén, én is így fogom követni. A USTA különleges óvintézkedéseket tesz majd, amit el kell fogadnunk” – fogalmazott Andrew Coumo, a viadalnak otthont adó New York állam kormányzója.

A nemzetközi teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat. A US Opennel kapcsolatban korábban olyan ötletek láttak napvilágot, hogy az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a repülőtér közelében lévő hotelbe. Ezt nem hagyhatnák el a torna alatt, és Manhattanbe sem utazhatnának be. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubaiban „gyűjtenék össze”, majd – negatív vírusteszt esetén – charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Queens negyedben lévő helyszínen aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket, és tesztelnék őket.

A legjobbak közül a világelső Novak Djokovics és a második Rafael Nadal már jelezte, hogy a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul a US Openen. Egyelőre azonban az is bizonytalan, hogy az országonként eltérő karanténintézkedések miatt összejön-e elegendő teniszező New Yorkban, és hogy előzőleg 14 napos izoláció vár-e rájuk. A keleti parti metropolisz a járvány egyik legnagyobb gócpontjának számít nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon is.

A nők mezőnyében két korábbi világelső, a világranglistán jelenleg második Simona Halep és a rangsorban 9. helyen álló, 23-szoros Grand Slam-torna-győztes Serena Williams is jelezte, hogy valószínűleg kihagyja a tornát a túlzottan szigorúnak tartott biztonsági intézkedések miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik