Tenisz: nem nézhette élőben apja döntőjét Djokovics fia

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 10:58
Az elmúlt hétvégén véget ért az idei wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság, amelyet a férfiak mezőnyében – immár negyedszer – Novak Djokovics nyert meg. A 31 éves szerb az első Grand Slam-döntőjét játszotta lánya, Tara tavaly decemberi születése óta, és most extra motivációt jelentett számára a Kevin Anderson elleni fináléban, hogy győzelme esetén először láthatta a fia, Sztefan, ahogy átveszi a trófeát a mérkőzés után.

A döntőt azonban a szigorú wimbledoni szabályok miatt nem tekinthette meg a lelátóról élőben – ötéves kor alatt még szülői felügyelettel sem lehet a nézőtéren tartózkodni.

Így aztán a 3 és fél éves Sztefan csak a meccs vége után mehetett fel a családi boxba a lelátóra, és a díjátadót már élőben nézhette végig.

„Számomra ez volt talán a legnagyobb motiváció az idei wimbledoni torna során, pályafutásom során most először volt valaki a lelátón Wimbledonban, aki azt kiabálhatta nekem a végén, hogy »Apuci!«. A szabályokat persze mi is tiszteletben tartottuk, ezért a mérkőzést nem nézte meg, de reméltük, hogy a díjátadón ott lesz majd és azt látja, ahogy a győztesnek járó serleget a magasba emelem” – mondta az immár 13-szoros GS-torna-győztes szerb kiválóság.

Novak Djokovics vasárnap három játszmában 6:2, 6:2, 7:6-ra győzött a dél-afrikai Kevin Anderson ellen és negyedszer diadalmaskodott férfi egyesben Wimbledonban.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Djokovics (szerb, 12.)–K. Anderson (dél-afrikai, 8.) 6:2, 6:2, 7:6

A döntőről bővebben ide kattintva olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik