Tenisz: Nadal Madridban tér vissza; Federer indul Bázelben

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 17:32
null
Ismét egy csapatban Rafael Nadal és Roger Federer? (Fotó: AFP)
A 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal bő egy hónap kényszerpihenőt követően jövő héten a madridi salakpályás tenisztornán tér vissza – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

Az idényben addig veretlen 35 esztendős spanyol klasszis március 20-án az Indian Wells-i kemény pályás torna fináléjában két játszmában kikapott az amerikai Taylor Fritztől. A döntőben arra panaszkodott, hogy nehezen tud levegőt venni, emiatt kétszer is ápolást kért a meccs során. A vizsgálatok fáradásos bordatörést mutattak ki, így kihagyni kényszerült az európai salakszezon első felét.

„Noha rövid volt a felkészülés és rendkívül nehéz lesz, de nagyon szeretnék hazai pályán játszani – írta közösségi oldalán kedden a spanyol fővárosban pályafutása során eddig ötször diadalmaskodó Nadal, hozzáfűzve: mindent megtesz majd a legjobb eredményért. – Találkozzunk Madridban!”

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federer szintén fontos bejelentést tett, a svájci klasszis indul a számára hazai pályának számító bázeli tenisztornán októberben.

A korábbi világelső, aki augusztus 8-án lesz 41 éves, kedden jelezte a szervezőknek, hogy pályára lép a viadalon. Federer tavaly július óta nem játszott, akkor a wimbledoni negyeddöntőben kapott ki.

A világsztár 2020-ban két térdműtéten esett át, majd rövid időre visszatért, ám a 2021-es wimbledoni tornát követően ismét megoperálták. Idén februárban megerősítette, hogy szeptemberben Londonban szeretne pályára lépni a Laver-kupán, ahol éppen Nadallal lenne egy csapatban.

Az október 24–30. közötti bázeli torna a koronavírus-járvány miatt két év kényszerszünet után szerepel ismét a naptárban. Federer rekordot jelentő tíz alkalommal diadalmaskodott, ő a címvédő is, és 2013 óta nem veszített mérkőzést szülővárosában úgy, hogy a 2016-os viadalon sérülés miatt nem indult.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik