Tenisz: Nadal kikapott a világranglista 45. helyezettjétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.21. 07:41
null
Nadalnak nem jött össze
Az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal nem jutott be a riói ATP-torna döntőjébe, miután a négy között három szettben vereséget szenvedett a világranglistán 45. helyen álló uruguayi Pablo Cuevastól.

A riói tornát 2014-ben megnyerő, a világranglistán jelenleg 5. helyen álló spanyol Rafael Nadal idén könnyedén jutott el a legjobb négy közé a brazíliai versenyen, hiszen első két meccsén egyaránt két szettben jutott túl két honfitársán (Pablo Carreno-Bustán és Nicolás Almagrón), majd Olekszandr Dolgopolov visszalépése (vállsérülés miatt) után játék nélkül került be az eldöntőbe. A négy között azonban ugyanúgy három szettes vereséget szenvedett, mint múlt héten Argentínában, Buenos Airesben.

Akkor az az osztrák Dominic Thiem győzte le, aki a tornát is megnyerte, most Rióban viszont a másik elődöntőben kikapott az argentin Guido Pellától.

A 29 éves Nadal ezúttal a világranglistán 45. helyen álló, 30 esztendős uruguayi Pablo Cuevastól szenvedett vereséget, aki legutóbbi (pályafutása harmadik) tornagyőzelmét éppen Brazíliában, Sao Paulóban aratta 2015-ben.

Az első szettet Nadal egy szoros rövidítésben még megnyerte, utána viszont ugyancsak rövidítésben alulmaradt. A harmadik játszmában a spanyol két bréklabdájából egyet sem tudott beütni, Cuevas viszont a háromból egyet értékesített, ez pedig döntőnek bizonyult.

Az uruguayi több ászt is ütött a meccsen (11–3) és nagyobb százalékban ért el pontot az első és a második adogatásaiból is (76–63, ill. 59–56) – ezek a mutatók is hozzájárultak ahhoz, hogy a Nadaltól korábban elszenvedett két vereség után ezúttal, 2 óra 28 perc alatt, három játékban megverte a spanyolt, ezzel pedig bejutott a riói döntőbe.

Az amerikai Del Ray Beach-i tornán a hazai színekben versenyző Sam Querrey lesz a szintén amerikai, a fináléba már korábban bejutó Rajeev Ram ellenfele a döntőben. Querrey az argentin Juan Martín Del Potrót győzte le két szettben.

A korábbi mérkőzésekről, illetve a héten zajló többi tornáról itt olvashat!

ATP 500-AS TORNA, RIO DE JANEIRO (1 471 315 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Cuevas (uruguayi)–Nadal (spanyol, 1.) 6:7, 7:6, 6:4
Pella (argentin)–Thiem (osztrák, 5.) 6:1, 6:4

ATP 250-ES TORNA, DELRAY BEACH (576 900 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Querrey (amerikai)–Del Potro (argentin) 7:5, 7:5
Ram (amerikai)–Dimitrov (bolgár, 4.) 6:4, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik