Tenisz: Nadal kiesett a nyolc között; öt éve nem történt ilyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.19. 09:08
A hétfőtől ismét világelső Rafael Nadal két szettben (6:2, 7:5) kikapott Nick Kyrgiostól a cincinnati kemény pályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében. A legjobb négy közé az ausztrál játékos mellett Nadal honfitársa, David Ferrer, valamint Grigor Dimitrov és John Isner jutott be.

Nadal kiesése statisztikailag abból a szempontból érdekes, hogy így a nagy négyes – melyből Roger Federer, Novak Djokovics és Andy Murray az idén el sem indult a Western & Southern Openen – egyik tagja sem jutott be Cincinnatiben a legjobb négy közé. Erre Masters-tornán legutóbb a 2012-es párizsi viadalon volt példa, amikor Gilles Simon, Jerzy Janowicz, Michaël Llodra és Ferrer játszhatott elődöntőt.

„Nick nagyszerű játékos, de gyengén játszottam. Nagyon szeretem ezt a versenyt, mégsem találom a ritmusomat” – búslakodott Nadal, aki a második játszmában 5:3-ról felállva, három meccslabdát hárítva még egyenlített, de utána semmire elveszítette az adogatójátékát, innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni.

KYRGIOS NEGYEDIK MECCSLABDÁJA


Kyrgios a 2014-es wimbledoni bajnokság után másodszor győzte le Nadalt, aki azzal vigasztalódhat, hogy hétfőtől ismét élre áll a világranglistán.

A nőknél a címvédő és világelső Karolína Plísková, a 2015-ös döntős Simona Halep, a kétszeres Grand Slam-győztes Garbine Muguruza, valamint a szabadkártyával induló Sloane Stephens jutott be az elődöntőbe.

ATP-TORNA, CINCINNATI (5 millió dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ (ÁGRAJZ SZERINT)

Kyrgios (ausztrál)–Nadal (spanyol, 1.) 6:2, 7:5
Ferrer (spanyol)–Thiem (osztrák, 3.) 6:3, 6:3
Isner (amerikai, 14.)–Donaldson (amerikai) 7:6, 7:5
Dimitrov (bolgár, 7.)–Szugita (japán) 6:2, 6:1

WTA-TORNA, CINCINNATI (2.8 millió dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ (ÁGRAJZ SZERINT)

Ka. Plísková (cseh, 1.)–Wozniacki (dán, 6.) 6:2, 6:4
Muguruza (spanyol, 4.)–Kuznyecova (orosz, 8.) 6:2, 5:7, 7:5
Stephens (amerikai)–Görges (német) 6:1, 7:6
Halep (román, 2.)–Konta (brit, 7.) 6:4, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik