Tenisz: Nadal és Murray egy csoportba került a virtuális tornán

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 15:35
Egy csoportba került Rafael Nadal és a szintén volt világelső Andy Murray a hétfőn kezdődő virtuális madridi tenisztornán.    

A sorsolást Lars Graff korábbi versenybíró, az ATP alelnöke vezényelte le otthonából, és a 16 fős férfi mezőnyben az 1-es csoportban kapott helyet az ötszörös madridi bajnok Nadal, a háromszoros Grand Slam-győztes Murray, a kanadai Denis Shapovalov és a nagy videojátékos hírében álló francia Gaël Monfils.

Nadal és Murray kedden nyilvános élő videobeszélgetésben vallott arról, hogy mennyire kiestek a ritmusból a koronavírus-járvány miatti szünetben. A spanyolok 19-szeres Grand Slam-bajnoka közölte, hogy másfél hónapja nem fogott ütőt– ráadásul a játékkonzollal is csak nemrég ismerkedett meg –, míg a skótok kétszeres olimpiai bajnoka azt mesélte, hogy öt hete nem ütött labdába.

A jövő hétre kiírt madridi salak pályás verseny pótlására kitalált virtuális tornán a többi csoportban az osztrák Dominic Thiem, az argentin Diego Schwartzman, az amerikai John Isner, a görög Sztefanosz Cicipasz, az olasz Fabio Fognini, a japán Nisikori Kei, az amerikai Frances Tiafoe, a német Alexander Zverev, a belga David Goffin, az orosz Karen Hacsanov, a francia Lucas Pouille és a már visszavonult spanyol David Ferrer kapott helyet.

A női mezőnyt a cseh Karolína Plísková, a svájci Belinda Bencic, a francia Fiona Ferro, a spanyol Carla Suárez Navarro, az ukrán Elina Szvitolina, a magyar származású brit Konta Johanna, a fehérorosz Viktorija Azarenka, a román Sorana Cirstea, a holland Kiki Bertens, a német Angelique Kerber, a kanadai Eugenie Bouchard, a horvát Donna Vekic, a kanadai Bianca Andreescu, az amerikai Madison Keys, a francia Kristina Mladenovic és a visszavonult dán Caroline Wozniacki alkotja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik