Tenisz: Murrayt meglepték Nadal döntői, de nem a játéka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.20. 16:15
A wimbledoni győztes Andy Murray a Guardiannek adott nyilatkozatában elmondta, hogy különleges lesz számára az idei US Open, hiszen életében először vág neki címvédőként egy Grand Slam-tornának.

„Egyértelmű, hogy izgatott leszek, hiszen ez egy új élmény lesz számomra. A karrieremnek ezen a pontján már nem gyakran fordul elő, hogy valamit először kell csinálnom. Most ez a helyzet, de tudom kezelni. Örülök, hogy a párosokat is beleszámítva tíz meccset játszottam az elmúlt hetekben. Ez megfelelő. Lehetne jobb, de ugyanígy rosszabb is – annál jobb, minél több mérkőzéssel a hátad mögött érkezel” – mondta Murray az amerikai kemény pályás előversenyekről.

A skót hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb szempont a nagy tornák előtt a nyugalom és a megszokások, ezért évek óta mindig ugyanabban a hotelben száll meg New Yorkban, és ma már repülőgéppel érkezik a versenyre. Korábban volt, hogy a Cincinnati és a New York közötti távolságot autóval hidalta át, de már leszokott róla. „Mikor egy Grand Slamre próbálsz felkészülni, akkor talán jobb, ha minél hamarabb odaérsz, és nem egy autóban görnyedsz kilenc órát” – mosolygott a US Open-címvédő.

Murray a riválisokról elmondta, meglepte, hogy Rafael Nadal a hét hónapnyi kihagyás után ennyire kirobbanó formába lendült, ugyanakkor nem gondolja, hogy ő lenne a torna egyértelmű favoritja.

„Emlékezhetünk a korábbi évekre, amikor megnyerte az Australian Opent és a US Opent és számos mesterversenyt. Azt hiszem, most az emberek sokkal inkább aggódtak amiatt, hogy a térde miként reagál a kemény borításra és miként bírja majd ezt a borítást. Ám amikor Rafa és Roger [Federer] egészséges, akkor nem számít a borítás. Minden nagy versenyen számolni kell velük. Meglepett, hogy Nadal mennyi döntőbe jutott be idén, de az nem, hogy mennyire jól játszik. Ugyanakkor lenyűgöző, hogy a visszatérése óta ennyit fináléban szerepelt” – mondta Murray.

„Nem érzem, hogy a cincinnati győztes lenne a US Open favoritja. Erre nem lehet mérget venni. Gondoljunk csak bele, tavaly én a második körben kikaptam ott, aztán megnyertem a US Opent, miközben korábban kétszer megnyertem a tornát, és aztán mégsem győztem a US Openen. Nem hiszem, hogy ez jelentené a különbséget” – nyilatkozta a címvédő.

A US Open főtáblájának küzdelmei hétfőn kezdődnek, a sorsolást csütörtökön tartják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik