Tenisz: Murray szabadkártyát kap, még nem tudja, él-e vele

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.07. 14:21
A korábbi világelső brit Andy Murray számára szabadkártyát biztosítanak a Queen’s Club tenisztornájának szervezői.

A háromszoros Grand Slam-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes teniszező januári csípőműtétjét követően lábadozik, és a szervezők tájékoztatása szerint egyelőre nem tud végleges választ adni, hogy él-e a felajánlott lehetőséggel vagy sem.

Murray ötször nyerte meg a Queen’s Club tenisztornáját, amelyet a wimbledoni GS-viadal előtt rendeznek meg. Az idén június 17-én, két héttel az év harmadik GS-tornája előtt kezdődik.

A 31 éves Murray összesen 45 tornát nyert meg, 41 héten át vezette a világranglistát, tagja volt a 2015-ös Davis-kupa-győztes válogatottnak, és több mint 61 millió dollárt gyűjtött pénzdíjakból.

A skót játékos először a múlt év elején feküdt kés alá, emiatt 2018-ban mindössze 12 mérkőzést játszott. Az idén védett ranglistájának köszönhetően indulhatott az Australian Openen, melyen az első fordulóban búcsúzott – a spanyol Roberto Bautista Aguttól kapott ki ötszettes, 4 óra 14 perces mérkőzésen –, majd ismét megműtötték.

Murray a visszatérését illetően március elején úgy nyilatkozott: arra csak az év második felében kerülhet sor, egy hónappal később pedig az Instagram-oldalára töltött fel egy videót „Kezdet” címmel arról, hogy egy ismeretlen helyszínen ütöget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik